Άλλους τρεις «έδειξε» η 19χρονη

Άλλους τρεις «έδειξε» η 19χρονη

Κατέθεσε ότι την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά από κοινού με τον αστυνομικό

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία άτομα που φέρεται να συμμετείχαν στη σεξουαλική εκμετάλλευσή της υπέδειξε στις διωκτικές αρχές η 19χρονη κοπέλα την οποία κρατούσε αιχμάλωτη και εξέδιδε 39χρονος αστυνομικός. Στην κατάθεσή της ενώπιον των στελεχών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η 19χρονη κατονόμασε τρία πρόσωπα που από κοινού με τον επίορκο αστυνομικό την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά. «Εχει αποκαλύψει τα πλήρη στοιχεία ταυτότητάς τους», επιβεβαίωσε μιλώντας χθες στην «Κ» η μία από τους συνηγόρους της, Αντωνία Λεγάκη, επισημαίνοντας ότι η επαγγελματική ιδιότητα του ενός εκ των τριών θα προκαλέσει αίσθηση όταν αποκαλυφθεί. 

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται το πρωί του Σαββάτου, όταν η νεαρή κοπέλα πήγε να πάρει καφέ σε καφετέρια δίπλα στο σπίτι όπου τον τελευταίο ενάμιση μήνα ζούσε υπό τις συνεχείς απειλές του 39χρονου αστυνομικού. Υπάλληλος του καταστήματος διέκρινε τα σημάδια ξυλοδαρμού που είχε σε διάφορα σημεία του σώματός της και την πλησίασε προτρέποντάς την να ζητήσει βοήθεια σε περίπτωση που την είχε ανάγκη. Λίγη ώρα αργότερα η 19χρονη επέστρεψε. Κρύφτηκε στην αποθήκη της καφετέριας και ζήτησε από το προσωπικό να ειδοποιήσει την αστυνομία, όπως και έγινε. 

Στο μεσοδιάστημα ο επίορκος αστυνομικός, που κατάλαβε τι είχε συμβεί, πραγματοποιούσε –σύμφωνα με μάρτυρες– κύκλους γύρω από το καφέ σε αναζήτηση της άτυχης κοπέλας.

Ειδοποιήθηκε η Αμεση Δράση και τελικά η 19χρονη μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών της ομάδας «Δράση», λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο Α.Τ. Ηλιούπολης. Εξετάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος, οι οποίοι με καθυστέρηση, όπως καταγγέλλουν οι συνήγοροι της κοπέλας, ενημέρωσαν για την υπόθεση την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Βραδινές ώρες του Σαββάτου η 19χρονη μεταφέρθηκε με συμβατικό όχημα στα γραφεία της υπηρεσίας στο Μαρούσι για κατάθεση, όπου και παρέμεινε μέχρι το επόμενο πρωί. Οι συνήγοροί της κατήγγειλαν ότι δεν τους επετράπη να επικοινωνήσουν μαζί της παρά αρκετές ώρες αργότερα, το πρωί της Κυριακής. 

Στο μεταξύ, πάντως, οι «αδιάφθοροι» προχώρησαν στη σύλληψη του 39χρονου αστυνομικού καθώς και του πατέρα της 19χρονης, ο οποίος, όπως κατήγγειλε η ίδια, τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών. Στους αστυνομικούς που την εξέτασαν η 19χρονη αποκάλυψε ότι ο 39χρονος είχε δημοσιοποιήσει αγγελία σε ροζ ιστοσελίδα μέσω της οποίας την εξέδιδε, καθώς και ότι τα ερωτικά ραντεβού πραγματοποιούνταν σε «μαγαζιά», δηλαδή studio – οίκους ανοχής. Πιθανολογείται ότι οι τρεις άνδρες που κατονόμασε η άτυχη κοπέλα συμμετείχαν στην «αλυσίδα» της σεξουαλικής εκμετάλλευσής της. Ο 39χρονος υπηρετούσε στην υπηρεσία Πεζών Περιπολιών και τελούσε ήδη σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόλυσης. 

Εις βάρος του, όπως και εις βάρος του πατέρα της 19χρονης, ασκήθηκαν βαριές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή. 

Αντιπαράθεση

Οι καταγγελίες των συνηγόρων περί δυσκολίας στην επικοινωνία τους με το θύμα πυροδότησαν πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμές για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ίδιου του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο, μιλώντας υποκριτικά, παρά τις συλλήψεις κι ενώ η έρευνα συνεχίζεται, για συγκάλυψη!» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή