Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών

Αποπειράθηκαν να μεταφέρουν 22 άτομα από τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας στην Ιταλία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα που αποπειράθηκε να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες από τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας στην Ιταλία εξάρθρωσε το Λιμενικό με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Γλύφα του νομού Ηλείας. Συνελήφθησαν τρεις διακινητές εκ των οποίων ο ένας είχε συλληφθεί το 2013 για εισαγωγή ενάμιση τόνου χασίς από την Αλβανία στη Ναύπακτο.  

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής όταν στελέχη από το Αρχηγείο του Λιμενικού (ΔΑΠΘΑΣ) με τη συνδρομή της τοπικής λιμενικής αρχής εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή της Γλύφας ιστιοπλοϊκό σκάφος με την επωνυμία Picabia και σημαία Γαλλίας. Σ’ αυτό επέβαιναν 6 παράτυποι μετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία, καθώς και δύο από τους τρεις διακινητές. Ο λόγος για έναν Βούλγαρο υπήκοο που εκτελούσε χρέη χειριστή του σκάφους και έναν Σέρβο που είχε αντίστοιχα τον ρόλο του μηχανικού. Στο σημείο πλησίον του ιστιοπλοϊκού βρέθηκε και μια μικρή φουσκωτή βάρκα που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των μεταναστών από τη στεριά στο σκάφος. Προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Στην ξηρά, κρυμμένοι σε παρακείμενο δάσος βρέθηκαν ακόμα 22 παράτυποι μετανάστες που επρόκειτο να επιβιβαστούν και αυτοί στο ιστιοπλοϊκό, καθώς επίσης και ένας υπήκοος Αλβανίας, μέλος και αυτός της ομάδας των διακινητών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοκίνητο που βρέθηκε στο σημείο ανήκει σε στενό συγγενικό του πρόσωπο, καθώς και ότι εκτελούσε χρέη προπομπού κατά τη μεταφορά των μεταναστών με βαν από την Αττική στην Ηλεία.  Αντίστοιχο ρόλο –αυτόν του προπομπού–  φέρεται να είχε διαδραματίσει το 2013 κατά την εισαγωγή στην Ελλάδα ενάμιση τόνου χασίς από την Αλβανία. Την υπόθεση είχε χειριστεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων και τα ναρκωτικά είχαν κατασχεθεί στη Ναύπακτο. Το σκάφος ανήκει σε εταιρεία και το είχαν παραλάβει οι συλληφθέντες με το πρόσχημα της μεταφοράς του στην Ιταλία για τουριστικούς λόγους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή