ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύψας: Ακόμη και 15 με 20.000 κρούσματα τον Αύγουστο αν συνεχιστεί η εκθετική φάση

Η επιδημία θα κλιμακωθεί απότομα και γρήγορα, προειδοποίησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας

Σύψας: Ακόμη και 15 με 20.000 κρούσματα τον Αύγουστο αν συνεχιστεί η εκθετική φάση

Η επιδημία θα κλιμακωθεί απότομα και γρήγορα, προειδοποίησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, τονίζοντας ότι αν συνεχιστεί η εκθετική φάση, τον Αύγουστο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού δεν αποκλείεται να φτάσει τα 15 με 20.000.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε ότι σύντομα θα βλέπουμε τα κρούσματα να διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα ή ενδεχομένως και νωρίτερα. «Αυτό σημαίνει ότι θα μπούμε στην λεγόμενη εκθετική φάση», διευκρίνισε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός ή άδεια άνευ αποδοχών – Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ στις δομές φροντίδας

Προειδοποίησε, δε, για κορύφωση της πανδημίας με πολλές χιλιάδες κρούσματα κάθε ημέρα περί τα μέσα με τέλη Αυγούστου. «Ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις αλλά μιλάμε για πολλές χιλιάδες κρούσματα, δεν μιλάμε για μικρό νούμερο» συμπλήρωσε και -ερωτηθείς σχετικά- είπε πως δεν είναι απίθανο να φτάσουμε σε νούμερα της τάξης των 15.000-20.000 κρουσμάτων.

Ο κ. Σύψας ανέφερε πως αν είχε εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού, αυτή στιγμή δεν θα μιλούσαμε για πανδημία. Ως προς το γιατί επί του παρόντος δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε ότι πλέον προσβάλλονται κυρίως νέοι, οι οποίοι εμφανίζουν μικρότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε νοσοκομείο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους κλειστούς χώρους – Σε ισχύ από σήμερα

Ωστόσο, τόνισε ότι όσο διασπείρεται ο ιός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να νοσήσουν ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών. Επέμεινε, δε, ότι τους επόμενους μήνες όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν.

Τελευταίες ειδήσεις

Ηλιούπολη: «Απειλούσε ότι θα με σκοτώσει» – Η αποκαλυπτική κατάθεση της 19χρονης

Λύματα: Αύξηση ιικού φορτίου σε επτά περιοχές – Άνοδος 530% στο Ηράκλειο

Κορωνοϊός: 3.109 νέα κρούσματα, 4 θάνατοι, 133 διασωληνωμένοι