Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο της έξαρσης – «Καμπανάκι» για τα νότια προάστια

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο της έξαρσης – «Καμπανάκι» για τα νότια προάστια

Ενδεικτικά της επιδημιολογικής έξαρσης που καταγράφεται στη χώρα το τελευταίο διάστημα είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 5-11 Ιουλίου - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεικτικά της επιδημιολογικής έξαρσης που καταγράφεται στη χώρα το τελευταίο διάστημα είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 5-11 Ιουλίου.

Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 3,15% σε σύνολο 420.424 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,44% σε σύνολο 1.423.329 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,83%.

Για το περασμένο αντίστοιχο διάστημα, δηλαδή tην εβδομάδα 28 Ιουνίου – 4 Ιουλίου, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.89% σε σύνολο 265.549 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.22% σε σύνολο 1.398.702 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.33%.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ηλίας Μόσιαλος: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εμβολιαστούμε

Ανησυχία για τα νότια προάστια

Όσον αφορά την κατά τόπους διασπορά, ηχηρό «καμπανάκι» κρούουν τα δεδομένα για το διάστημα 5-11 Ιουλίου σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων ο Νότιος Τομέας της Αττικής, αλλά και περιοχές με έντονο τουριστικό χαρακτήρα, όπως η Μύκονος, το Ρέθυμνο και η Πάρος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα νότια προάστια το ποσοτό θετικότητας έφτασε στο 1,39%, από 0,84% στην τελευταία εβδομαδιαία μέτρηση.

Αντίστοιχα, στο Ρέθυμνο κινείται στο 3,69%, από 1,85%, στη Μύκονο 3,31%, από 0,65% και στην Πάρο 1,27% από 0,20%. Κατακόρυφη ήταν η άνοδος και στα Γρεβενά, με 3,12% από 0,93%.

Αναλυτικά τα ποσοστά θετικότητας ανά περιφέρεια για τις δύο προηγούμενες εβδομάδες:

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο της έξαρσης – «Καμπανάκι» για τα νότια προάστια-1
Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο της έξαρσης – «Καμπανάκι» για τα νότια προάστια-2

Πάνω από 433.000 ραντεβού σε δύο εβδομάδες

Αριθμός ρεκόρ καταγράφηκε σε ό,τι αφορά τα ραντεβού των πολιτών για εμβολιασμό κατά της Covid-19 από τις 28 Ιουνίου, όταν και ανακοινώθηκε το «freedom pass» που προβλέπει την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες δύο εβδομάδες προγραμματίστηκαν 433.175 νέα ραντεβού πρώτης δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

⇒ Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Πώς πείστηκαν οι διστακτικοί να στραφούν υπέρ των εμβολίων

Στο Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία

Σημειώνεται ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αναλαμβάνουν από αύριο, Πέμπτη, τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με την ηγεσία του Λιμενικού.

Ο κ. Πλακιωτάκης, σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ζήτησε τη συνεργασία όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. «Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου» πρόσθεσε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός: 5+1 απαντήσεις για τα αβάσιμα επιχειρήματα των διστακτικών

ΕΜΑ: Θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προειδοποίησε νωρίτερα ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο ΕΜΑ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητες και οι δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να υπάρξει προστασία από την ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή