Συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών, με τον ιό να καλπάζει

Συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών, με τον ιό να καλπάζει

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ελληνικές σημαίες, θρησκευτικές εικόνες και πανό, στα οποία έκαναν λόγο για «ναζιστικά εμβόλια και τσιπάκια», εκατοντάδες πολίτες έκαναν χθες συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Χωρίς αποστάσεις και μάσκες, την ίδια ώρα που οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω εξάπλωση του κύματος με αρκετές χιλιάδες κρούσματα σε ημερήσια βάση τον Αύγουστο.

Η νέα έξαρση της πανδημίας, αν και προς το παρόν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τους νέους, δεν αποκλείεται να πλήξει και τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών.

Συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών, με τον ιό να καλπάζει-1
Φωτ. INTIME NEWS.

Στο μεταξύ, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.938 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων 1.423 εντοπίστηκαν στην Αττική, 179 στη Θεσσαλονίκη, 127 στο Ηράκλειο Κρήτης, 110 στο Ρέθυμνο και 89 στην Αχαΐα. Ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού Rt για την επικράτεια εκτιμάται στο 1,38, όταν δύο εβδομάδες πριν ήταν στο 0,8. Το ποσοστό θετικότητας την περασμένη εβδομάδα ήταν στο 3,15% έναντι 1,89% και 1,10% που ήταν τις δύο προηγούμενες. Επτά ασθενείς με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους χθες. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 135 ασθενείς, ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία ήταν 100. Την περασμένη εβδομάδα δηλώθηκαν 452 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία έναντι 408 εξιτηρίων λόγω ίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή