Χαρτογράφηση μονοπατιών καριέρας

Χαρτογράφηση μονοπατιών καριέρας

Διακεκριμένοι ομιλητές σε ψηφιακή διαδραστική εκδήλωση για τους νέους

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολύ προσεγμένη θεματολογία, εξαιρετικοί οι εισηγητές, άψογη οργάνωση. Η ψηφιακή διοργάνωση άξιζε απόλυτα!» Πρόκειται για μόλις ένα από τα εκατοντάδες σχόλια –στη συντριπτική πλειονότητά τους ενθουσιώδη– των συμμετεχόντων στην περασμένη ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας», που διοργανώθηκε τον Φεβρουάριο υπό την επιμέλεια της ομάδας του πολυσυνεδρίου του «Πανοράματος Επιχειρηματικότητας» και με την παντοτινή καθοδήγηση του ακούραστου Ιορδάνη Λαδόπουλου, πρώην καθηγητή της ΑΣΟΕΕ και «εγκεφάλου» του εγχειρήματος. Δεν προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη πως η διημερίδα επιστρέφει διαδικτυακά την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου, με παρουσία περισσότερων των 130 διακεκριμένων ομιλητών και δωρεάν συμμετοχή για τους νέους ενδιαφερομένους. Στόχος της, να γεφυρώσει τη νέα γενιά με τη ραγδαία εξελισσόμενη εργασιακή πραγματικότητα και να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών και φοιτητών όσον αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

«Την πρώτη φορά διοργανώσαμε την εκδήλωση έχοντας μόνο τους φοιτητές και αποφοίτους ΑΕΙ ως κοινό-στόχο. Διαπιστώσαμε, όμως, ότι το παρακολούθησαν και μαθητές λυκείου καθώς και οι γονείς τους, οι οποίοι μας έγραψαν εξαιρετικά θετικά σχόλια», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Λαδόπουλος, ο οποίος έχει αφιερώσει δεκαετίες έργου στη σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο. «Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το έναυσμα να διοργανώσουμε εκ νέου τα “Μονοπάτια Σταδιοδρομίας”, μόλις πέντε μήνες μετά, ώστε να βοηθήσουμε και τους υποψήφιους φοιτητές που ετοιμάζονται αυτό τον καιρό να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους», συμπληρώνει.

Το συνέδριο φιλοδοξεί και πάλι να παρουσιάσει την πληθώρα πιθανών σταδιοδρομιών και επαγγελματικών επιλογών που διαθέτουν οι νέοι μέσω του τμήματος στο οποίο φοιτούν ή έχουν φοιτήσει. Μέσω διαδραστικών ψηφιακών πάνελ, που απαρτίζονται από συνδυασμό καθηγητών ΑΕΙ και ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων, οι νέοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες πτυχές και προοπτικές για να χαρτογραφήσουν τα πιθανά μονοπάτια καριέρας που ανοίγονται στη μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. «Θεωρώ πως η περασμένη εκδήλωση ξεχώρισε γιατί υπήρχε τρομερή ποικιλία ανθρώπων, απόψεων και τομέων», αναφέρει χαρακτηριστικά συμμετέχουσα στα «Μονοπάτια» του Φεβρουαρίου στην αξιολόγησή της – μια συμβουλή που η ομάδα του συνεδρίου φαίνεται πως ακολουθεί πιστά. Τα φετινά «Μονοπάτια» θα καταπιαστούν, άλλωστε, με 17 διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς, από την πληροφορική και τα χρηματοοικονομικά μέχρι τις γεωπονικές σπουδές και τη μηχανική. Οπως όλες οι πρωτοβουλίες της ομάδας του «Πανοράματος», η εκδήλωση υπόσχεται να είναι ιδιαίτερα διαδραστική, καθώς σε κάθε πάνελ θα γίνεται εκτενής διαδικτυακή συζήτηση με τους συμμετέχοντες. 

«Τη σημερινή εποχή, τα πάντα αλλάζουν ραγδαία, κυρίως λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας. Μόλις δέκα χρόνια πριν, άλλες θέσεις εργασίας ήταν ελκυστικές, και άλλες είναι σήμερα. Πόσοι νέοι και γονείς, άραγε, γνωρίζουν τι κάνει ένας data scientist και πόσο περιζήτητος είναι ο ρόλος αυτός από τις σημερινές επιχειρήσεις;» καταλήγει ο κ. Λαδόπουλος, αποτυπώνοντας τη φιλοσοφία του εγχειρήματος των «Μονοπατιών». Παράλληλα με την αγορά εργασίας εξελίσσεται και ο ίδιος ο θεσμός του «Πανοράματος», δέκα χρόνια πλέον μετά την παρθενική του εκδήλωση, συνεχίζοντας να εμπνέει τους νέους να οραματιστούν και να χτίσουν τα μελλοντικά τους μονοπάτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή