Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού των εφήβων από 15 έως 17 ετών σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Θεμιστοκλέους σημειώνει: «Η πλατφόρμα για τους εφήβους 15-17 ετών θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα. Συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν κλείσει τα 15 (γεννημένοι έως 15/07/2006). Κάθε 15 ημέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15».

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα ενημερώνεται κάθε 15ήμερο ώστε να εντάσσονται κυλιόμενα όλοι οι ενδιαφερόμενοι. 

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες αλλά και σε μια σημαντική μερίδα πολιτών άνω των 50 που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Διαβάστε: Σκέρτσος: Καρότο και μαστίγιο για το τείχος ανοσίας- Ο ηλικιακός χάρτης του εμβολιασμού

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή