ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα νησιά – Ποια μέτρα εξετάζει η επιτροπή

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα νησιά – Ποια μέτρα εξετάζει η επιτροπή

Την επιβολή νέων μέτρων εξετάζει η επιτροπή των ειδικών, με επίκεντρο κάποια νησιά στα οποία καταγράφεται έκρηξη του δείκτη θετικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στις τάξεις των ειδικών έχει προκληθεί προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών.

Ειδικότερα, ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στις Κυκλάδες, με βασικό επίκεντρο την Μύκονο. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε Σαντορίνη, Πάρο και Ίο.

Στην Αττική το ιικό φορτίο είναι σταθερά υψηλό, κυρίως στα Νότια Προάστια.

Στην Κρήτη παρατηρείται έξαρση στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκη και της Θεσσαλίας συμπληρώνουν την λίστα με τις περιοχές που πλησιάζουν στο «κόκκινο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι χαμηλός και κυρίως εντοπίζεται στους κάτω των 30.

Νέα μέτρα

Τούτων δοθέντων, η επιτροπή δεν αποκλείεται να λάβει επιπλέον μέτρα. Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για διενέργεια Rapid και self test, από μία φορά την εβδομάδα το καθένα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους της τουριστικής βιομηχανίας, κυρίως στα νησιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή εξετάζει το πώς μπορεί να υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ουδείς αποκλείει την πιθανότητα κάποιου τοπικού lockdown, αν αυτό καταστεί αναγκαίο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα νησιά – Ποια μέτρα εξετάζει η επιτροπή-1

Στα 32 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων ασθενών

«Η Μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει ξανά σε κλινικές covid», τόνισε η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη». [Διαβάστε]

«Μπορούμε εύκολα να φτάσουμε τα 6.400 κρούσματα»

Σε δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας αν οι πολίτες δεν σπεύσουν να εμβολιαστούν, προχώρησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «αν δεν πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα φτάσουμε τις 6.400 κρούσματα». [Διαβάστε]