Εξάρθρωση σπείρας διακινητών: Η διαδρομή από την Τουρκία στην Ιταλία και η καταδίωξη στη Λευκάδα

Εξάρθρωση σπείρας διακινητών: Η διαδρομή από την Τουρκία στην Ιταλία και η καταδίωξη στη Λευκάδα

Πώς η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη του κυκλώματος - Από την Τουρκία στην Ιταλία, μέσω Ομόνοιας και Λευκάδας, μετέφεραν μετανάστες με «ταρίφα» 6.000 ευρώ το άτομο.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας τη διαδρομή από την Τουρκία στην Αθήνα, και μέσω Λευκάδας στην Ιταλία, κύκλωμα διακινητών μετέφερε επί περίπου 8 μήνες παράτυπους μετανάστες στη γειτονική χώρα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στον εντοπισμό των δραστών έπειτα από μια επεισοδιακή καταδίωξη στα ανοιχτά της Λευκάδας το βράδυ της Τετάρτης. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος εντόπισαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες στη Λευκάδα και το ακολούθησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί

Αφού έφτασαν στο σκάφος, όπου επιβιβάστηκαν συνολικά 12 άτομα, κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, πυροβολώντας μάλιστα τη μηχανή του

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει τον περασμένο Nοέμβριο, με έδρα την Τουρκία. Οι μετανάστες περνούσαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μεταφέρονταν οδικώς στην Ομόνοια από μέλη του κυκλώματος. Ακολουθούσε με λεωφορείο η διαδρομή μέχρι τη Λευκάδα και με σκάφη που τους παραλάμβαναν από απόμερες παραλίες έφταναν στην Ιταλία.  

Η «ταρίφα» για κάθε μετανάστη υπολογίζεται στις 6.000 ευρώ, τα οποία καταβάλλονταν στην Τουρκία και στη συνέχεια ακολουθούσαν την παραπάνω διαδρομή, συνοδευόμενοι από μέλη της σπείρας. 

Συνολικά, για την υπόθεση κατηγορούνται 12 άτομα. Πρόκειται για Τούρκους, Ουκρανούς, Ιρακινούς και Έλληνες. Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος, όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, εμπλέκονται σε δύο ακόμη περιστατικά, τον Νοέμβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021, και πάλι με διακίνηση μεταναστών προς την Ιταλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή