Μήνυμα Τσιόδρα για εμβολιασμούς: Τα fake news «όχημα» αποποίησης ευθυνών

Μήνυμα Τσιόδρα για εμβολιασμούς: Τα fake news «όχημα» αποποίησης ευθυνών

«Η ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στην ζωή μας. Θεωρώ πως το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών, την Τετάρτη.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «μεταξύ των βασικών παραγόντων μιας ανελεύθερης ζωής είναι η άγνοιά μας. H δική μας άγνοια. Για το πώς μπορούμε σε βασικές λειτουργίες μας να προσδιορίσουμε τις ζωές μας. Η αδράνειά μας, η δική μας αδράνεια, όπου με στείρες ασχολίες αφήνουμε την καθημερινότητα να μας ναρκώνει. Αλλά και ο φόβος της ευθύνης, της δικής μας ευθύνης, ο οποίος μας οδηγεί να τη μεταθέτουμε σε άλλους».

«Η ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στην ζωή μας. Θεωρώ πως το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο» τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Το βλέπουμε στις μέρες μας. Στο μοναδικό στη σύγχρονη ιστορία παράδειγμα της πανδημίας. Στην καλλιέργεια των ψευδών ειδήσεων, των περίφημων fake news, που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται σαν μια δικαιολογία για να αρνηθούμε τις ευθύνες μας».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σε αυξημένη επιτήρηση 6 περιοχές – Ποιοι εργαζόμενοι θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα

«Σε μερικές από τις πιο σημαντικές στροφές της έως τώρα δικής μου πορείας στη ζωή η αγάπη για τη γνώση και την ελευθερία που πηγάζει από αυτήν, η προσοχή και η εγρήγορση για την επιστημονική αλήθεια σε συνδυασμό με την πειθαρχία, ήταν οι δικοί μου σημαντικοί οδηγοί στην αποδοχή της δικής μου ευθύνης», τόνισε επίσης ο καθηγητής.

Η τελετή αποφοίτησης στο Κολλέγιο Αθηνών (η ομιλία του κ. Τσιόδρα αρχίζει στο 54:40):

Τελευταίες ειδήσεις

Αλλάζουν όλα από αύριο σε εστίαση και ψυχαγωγία – Τα νέα μέτρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή