Αρχηγός Πυροσβεστικής: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Σάμο

Αρχηγός Πυροσβεστικής: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Σάμο

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση παρουσίαζει η εικόνα της φωτιάς στη Σάμο, σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Αυτή την ώρα, η φωτιά καίει σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ οι άνεμοι φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ. «Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

«Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά» ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί με τον Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιο Δημακογιάννη και συντονίζουν την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βουρλιώτες, επιχειρούν αυτήν την ώρα συνολικά 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι λίγο πριν τις 11 έφθασαν ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

Τελευταίες ειδήσεις

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή