Υπαίθρια κέντρα διασκέδασης: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες – Με ταυτότητα στους κλειστούς χώρους

Υπαίθρια κέντρα διασκέδασης: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες – Με ταυτότητα στους κλειστούς χώρους

Στο 85% η πληρότητα και μόνο για καθήμενους.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μπουζούκια και κλαμπ) αναμένεται να περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ώρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Στο 85% η πληρότητα

Όπως επισημαίνεται, στους ελέγχους για εσωτερικούς χώρους στην εστίαση απαιτείται και έλεγχος ταυτοπροσωπίας, ενώ η πληρότητα για τους υπαίθριους χώρους ορίζεται στο 85% χωρητικότητα και μόνο για καθήμενους.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγός επιβίβασης στα πλοία – Ποια έγγραφα είναι απαραίτητα

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι χώροι ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης έως την 31η Αυγούστου θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους.

Παράλληλα, από σήμερα έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα θα λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους.

Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος της συμπλήρωσης κατα τόπων εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού. 

Οι ανήλικοι μπορούν να εισέρχονται στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης μόνο με self test και δήλωση γονέα στους αμιγείς χώρους.

Πλαίσιο Κυρώσεων

1η παράβαση:

  • Για τα καταστήματα εμβαδού
  • Για τα καταστήματα εμβαδού>200τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 7 ημερολογιακές ημέρες.

2η παράβαση:

  • Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 15 ημερολογιακές ημέρες.

3η παράβαση:

  • Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες.

Σημειώνεται πως τη θεμελίωση δεύτερης και τρίτης παράβασης αρκεί η διάπραξη οποιοσδήποτε παράβασης μεταξύ αυτών που αναφέρονται στην αριστερή στήλη.

Είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιοσδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού από το οποίο προκύπτει η παράβαση.

Σημάνσεις

Σε όλο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Τα τρία σήματα των καταστημάτων

Επιπλέον, μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις στα καταστήματα: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό».

ypochreotikos-emvoliasmos-kai-kalokairi-kathimenon-ola-ta-nea-metra6

Στους «Χώρους Covid Free», τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν με το 85% της χωρητικότητάς τους, ενώ οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι. Θα τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων και θα υπάρχουν και αυστηρές κυρώσεις στην περίπτωση παραβίασης των μέτρων.

ypochreotikos-emvoliasmos-kai-kalokairi-kathimenon-ola-ta-nea-metra8

Στους «Μεικτούς Χώρους» θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ θα προβλέπονται ξεχωριστά τμήματα της επιχείρησης που θα μπορούν να κάθονται οι πελάτες, που θα έχουν εμβολιαστεί, θα έχουν νοσήσει ή θα έχουν κάνει τεστ.

ypochreotikos-emvoliasmos-kai-kalokairi-kathimenon-ola-ta-nea-metra10

Τέλος, με το συγκεκριμένο σήμα θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις στις οποίες όλο το προσωπικό έχει εμβολιαστεί.

Τα σήματα θα τα κατεβάσουν οι επιχειρηματίες από το https://covidfree.gov.gr/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή