Καβάλα: Συνελήφθη οδηγός που μετέφερε 38 μετανάστες με φορτηγάκι

Καβάλα: Συνελήφθη οδηγός που μετέφερε 38 μετανάστες με φορτηγάκι

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών φαίνεται πως «κρύβεται» πίσω από την μεταφορά 38 αλλοδαπών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε φορτηγάκι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών φαίνεται πως «κρύβεται» πίσω από την μεταφορά 38 αλλοδαπών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε φορτηγάκι, τύπου βαν, στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, στο νομό Καβάλας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο Έλληνας οδηγός του οχήματος και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η νέα «task force» εξάρθρωσε δραστήριο κύκλωμα δουλεμπόρων

Οι διακινούμενοι με καταγωγή από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ, κατά δήλωσή τους, εισήλθαν τα προηγούμενα 24ωρα στην ελληνική επικράτεια μέσω του Έβρου, καταβάλλοντας χρήματα σε διακινητές, ενώ επρόκειτο να μεταφερθούν με το βαν στην ενδοχώρα. 

Η επιχείρηση σύλληψης του διακινητή έγινε από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Λευκάδα: Βίντεο – ντοκουμέντο από την καταδίωξη της σπείρας διακινητών

Στο μεταξύ, για διακίνηση παράτυπων μεταναστών συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, το βράδυ της Παρασκευής, στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Ασπροβάλτας.

Πρόκειται για γεωργιανής καταγωγής άνδρα, ο οποίος, αγνοώντας σήμα αστυνομικών να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα κι όταν το υπερφορτωμένο όχημα που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε, επιχείρησε μάταια να διαφύγει πεζός.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν συνολικά επτά αλλοδαποί από το Ιράν που στερούνταν νόμιμων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Εκτιμάται ότι οι διακινούμενοι είχαν περάσει στο ελληνικό έδαφος από τον Έβρο με τη βοήθεια άλλων διακινητών στους οποίους είχαν καταβάλει χρήματα για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή