Πλησιάζοντας πλήρη ανοσία στο ΕΣΥ

Πλησιάζοντας πλήρη ανοσία στο ΕΣΥ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πλησιάζει την πλήρη ανοσία, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας που παρουσιάζει η «Κ».

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, το 88% του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων έχει εμβολιαστεί, με το αντίστοιχο ποσοστό στην ΠΦΥ να φτάνει το 87%. Τα ποσοστά εμβολιασμών του νοσηλευτικού προσωπικού είναι λίγο χαμηλότερα – το 67% των νοσηλευτών που εργάζονται σε νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί, το 73% στην πρωτοβάθμια.

Μπορεί οι εμβολιασμένοι γιατροί να πλησιάζουν το 90%, αν όμως συνυπολογίσουμε όσους έχουν φυσική ανοσία μετά τη νόσο και όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω προβλήματος υγείας, ειδικά το ιατρικό προσωπικό αγγίζει τη μέγιστη εμβολιαστική κάλυψη.

Το ποσοστό όσων έχουν φυσική ανοσία αγγίζει το 10%, λέει στην «Κ» ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, τονίζοντας πως τα στοιχεία της ομοσπονδίας αφορούν περισσότερο νοσηλευτές.

Από τις υγειονομικές περιφέρειες, τα πρωτεία έχει η Κρήτη, με την εμβολιαστική κάλυψη του ιατρικού προσωπικού να φτάνει το 93%.

Πλησιάζοντας πλήρη ανοσία στο ΕΣΥ-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή