Η Εκκλησία εντείνει τη δράση της υπέρ των εμβολιασμών – Εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο

Η Εκκλησία εντείνει τη δράση της υπέρ των εμβολιασμών – Εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο

Εγκύκλιο με 12 ερωταπαντήσεις απέστειλε προς τις Μητροπόλεις η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με σκοπό να διαβαστεί στους ναούς όλης της χώρας και να παρακινηθούν ιερείς και πιστοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν». Αυτός είναι ο τίτλος της εγκυκλίου «Προς το λαό» που η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έστειλε στις μητροπόλεις για να διαβαστεί στους ναούς ώστε να παρακινηθούν οι ιερείς και οι πιστοί να εμβολιαστούν. Ουσιαστικά, η Εκκλησία εντείνει τη δράση της υπέρ των εμβολιασμών, και με δώδεκα ερωτήσεις-απαντήσεις δίνει σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις καίριες απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς. 

Δείτε εδώ ολόκληρη τη εγκύκλιο.

Ειδικότερα, δίνονται εξηγήσεις για το εάν ο εμβολισμός προστατεύει από την μετάλλαξη «Δέλτα» («όλα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο.

Η υψηλή αυτή προστασία ισχύει και για τη μεταλλαγή “Δέλτα”» είναι η απάντηση) και για την περίπτωση να χρειαστεί τρίτη ή και τέταρτη δόση εμβολιασμού μετά από τον αρχικό (δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα χρειαστούν επιπλέον αναμνηστικές δόσεις επειδή ακόμη μαθαίνουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τη νόσηση). 

Επίσης, η εγκύκλιος απαντά στο επιχείρημα ορισμένων ότι το εμβόλιο περιέχει εμβρυικά κύτταρα. «Κανένα από τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στη χώρα ΝΑΣ δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα» είναι η απάντηση, ενώ επισημαίνεται πως «το εμβόλιο δεν επιδρά στην προσωπικότητα του εμβολιαζόμενου ατόμου».

«Τα εμβόλια έναντι της Covid-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μία λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο» τονίζεται σε άλλη απάντηση, ενώ η ΔΙΣ προσθέτει ότι «τα σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι ασφαλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή