Ελληνικό: Εμπορικός και τουριστικός πόλος έλξης η νέα παραλία

Ελληνικό: Εμπορικός και τουριστικός πόλος έλξης η νέα παραλία

Στο επίκεντρο του σχεδίου ανάπλασης το Μarina Galleria με 70 καταστήματα

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία ενός νέου εμπορικού και τουριστικού πόλου έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποσκοπεί η διοίκηση της Lamda Development μέσω της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της έκτασης στο Ελληνικό, συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων. 

Στο επίκεντρο της εν λόγω επένδυσης θα βρεθεί το εμπορικό κέντρο Marina Galleria, ένας χώρος επιφάνειας 22.000 τ.μ., ο οποίος θα φιλοξενεί 70 καταστήματα ελληνικών και ξένων οίκων μόδας, αλλά και 30 εστιατόρια και καφέ. Οπως ανέφερε χθες, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδ. Αθανασίου, μεταξύ αυτών προβλέπεται πληθώρα αναγνωρισμένων εστιατορίων από διάσημους Ελληνες και ξένους σεφ, ενώ σημαντικός θα είναι και ο αριθμός των διεθνών οίκων μόδας κορυφαίας εμβέλειας που θα αποκτήσουν στη Marina Galleria την πρώτη τους φυσική παρουσία στην ελληνική αγορά. Στόχος είναι τα σχετικά έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025, ωστόσο επιμέρους αναπτύξεις είναι πιθανό να έχουν κατασκευαστεί και νωρίτερα. 

Το ακίνητο της Marina Galleria χωροθετείται στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, η οποία θα αναβαθμιστεί τόσο σε χωρητικότητα όσο και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Προς τα νότια θα βρίσκεται το κτίριο Marina Tower, ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης κατοικιών, ενώ στο κέντρο του παράκτιου μετώπου θα δεσπόζει μια νέα παραλία, μήκους ενός χιλιομέτρου, η οποία, όπως και οι υπόλοιποι χώροι της έκτασης, θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες. Ενα ακόμα στοιχείο που έγινε γνωστό στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης είναι και ότι το παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού θα συνδέεται και θα είναι προσβάσιμο τόσο από τη Λ. Ποσειδώνος όσο και από το βόρειο τμήμα της έκτασης, δηλαδή το μέτωπο της Λ. Βουλιαγμένης, αξιοποιώντας το εσωτερικό οδικό δίκτυο, περίπου 50 χιλιομέτρων.

Ελληνικό: Εμπορικός και τουριστικός πόλος έλξης η νέα παραλία-1
Στο κέντρο του παράκτιου μετώπου θα δεσπόζει μια νέα παραλία, μήκους ενός χιλιομέτρου, η οποία, όπως και οι υπόλοιποι χώροι της έκτασης, θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, εκτός από καταστήματα και χώρους εστίασης, στη Marina Galleria θα φιλοξενείται και πλειάδα πολιτιστικών δράσεων, όπως εκθέσεις, επιδείξεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Επίσης, όπως και άλλα κτίρια που θα αναπτυχθούν στο Ελληνικό, έτσι και η Marina Galleria θα έχει υψηλή ενεργειακή απόδοση, κάνοντας χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και συλλέγοντας βρόχινο νερό.

Η εικόνα του παράκτιου μετώπου θα συμπληρωθεί από την ανάπτυξη δύο πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, που θα συνδυάζονται με πολυτελείς βίλες/κατοικίες. Πρόκειται για τη συνεργασία που έχει συναφθεί ανάμεσα στην ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και τη Lamda Development. Συνολικά προβλέπεται να επενδυθούν περίπου 300 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών, με τη συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ να οριοθετείται στο 70% και της Lamda στο 30%. Το ένα ξενοδοχείο θα βρίσκεται στον χώρο της μαρίνας του Αγίου Κοσμά και το έτερο στην άλλη πλευρά της παραλίας. 

Προπωλήσεις 700 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση σχετικές παρουσιάσεις που έγιναν στην επενδυτική κοινότητα την προηγούμενη εβδομάδα, η Lamda Development έχει ήδη γίνει αποδέκτης προπωλήσεων ύψους 700 εκατ. ευρώ για τμήματα της επένδυσης στο Ελληνικό. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος έως το τέλος του 2021 είναι οι προπωλήσεις διαμερισμάτων/βιλών και άλλων ακινήτων (π.χ. κτίρια γραφείων κ.λπ.) να ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ. Με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις, περίπου 300-360 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τη διάθεση πολυτελών βιλών, επιπλέον 300-350 εκατ. ευρώ από τα διαμερίσματα στον πύργο κατοικιών Marina Tower κι επιπλέον 300-330 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις ακινήτων στο πλαίσιο έργων, όπως το εμπορικό πάρκο που θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον όμιλο Φουρλή και οι χώροι γραφείων που θα αποκτηθούν από την Τράπεζα Πειραιώς, κόστους 150 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή