Κορωνοϊός: Η ΚΕΔΕ στη μάχη κατά της μετάλλαξης «Δέλτα»

Κορωνοϊός: Η ΚΕΔΕ στη μάχη κατά της μετάλλαξης «Δέλτα»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Δέλτα» ζητεί η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας από τους υπουργούς Υγείας Βασίλη Κικίλια και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου καλεί τους ανωτέρω σε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του προεδρείου της ΚΕΔΕ, με θέμα την αξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης και την προστασία του τουριστικού προϊόντος.

Ακόμα, ζητεί να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση με βάση τα νέα δεδομένα του ΕΟΔΥ σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να εξεταστούν μέτρα που τυχόν πρέπει να ληφθούν και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να συμβάλει με υπεύθυνο και εποικοδομητικό τρόπο στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι τα δικαιολογημένα μέτρα που λήφθηκαν στη Μύκονο θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν στην οικονομία και στον τουρισμό. 

Η ΚΕΔΕ ζητεί να της δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και απειλεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι δήμοι για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού. Τέλος, προτείνει να ληφθούν πολιτικές στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή