Επεισόδια στο Σύνταγμα: Οκτώ προσαγωγές – Τραυματισμός αστυνομικού

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Οκτώ προσαγωγές – Τραυματισμός αστυνομικού

Η ΕΛ.ΑΣ περιγράφει αναλυτικά το τι συνέβη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας απομάκρυναν τους περίπου 3.500 συγκεντρωμένους που διαδήλωναν εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Σε οκτώ προσαγωγές, συνολικά, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει αναλυτικά το τι συνέβη:

«Σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, οι παρακάτω συναθροίσεις:

1. Την 17.30 ώρα, μετά από κάλεσμα σε ιστοσελίδα για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα “κοινωνική αντεπίθεση, ταξική αλληλεγγύη ενάντια στη θανατοπολιτική κράτους, κεφαλαίου και φασιστών”, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (100) περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών 

Κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, μέρος των συγκεντρωμένων επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις (3) πολίτες, διερχόμενους εκείνη τη στιγμή, από την οδό Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση των ανωτέρω πολιτών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι κατευθύνθηκαν και διαλύθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε Νοσοκομεία.

Για το ανωτέρω συμβάν πραγματοποιήθηκαν επτά (7) προσαγωγές, ενώ τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός. 

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

2. Την 18.00 ώρα, μετά από κάλεσμα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων και Σωματείων για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα “όλοι στον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια- όχι στα δικτατορικά μέτρα της κυβέρνησης-ενάντια στο διαχωρισμό των πολιτών”, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (3.500) περίπου ατόμων στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος.

Οι συγκεντρωμένοι αγνόησαν τις εκκλήσεις-προειδοποιήσεις του Επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας που είχαν καταλάβει, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί, ενώ ταυτόχρονα τμήμα των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη αντικειμένων (πετρών-μπουκαλιών) κατά των αστυνομικών δυνάμεων, έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε μέσω διαφόρων κατευθύνσεων και στην οδό Μητροπόλεως ομάδα ατόμων από τους ανωτέρω αποχωρούντες επιτέθηκε και τραυμάτισε γυναίκα.

Μικροομάδες παρέμειναν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, βάζοντας φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων και προβαίνοντας σε ρίψη αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν επίσης.

Πραγματοποιήθηκε μία προσαγωγή.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Για τα συμβάντα στις ανωτέρω δύο συγκεντρώσεις ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή