ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μονοπάτια Σταδιοδρομίας»: Ποιες είναι οι επιλογές καριέρας που προσφέρουν 17 πανεπιστημιακές σχολές (Βίντεο)

«Μονοπάτια Σταδιοδρομίας»: Ποιες είναι οι επιλογές καριέρας που προσφέρουν 17 πανεπιστημιακές σχολές (Βίντεο)

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι για αρκετούς υποψήφιους φοιτητές και τους γονείς τους μια πολύ δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Η έλλειψη ουσιαστικού σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που χιλιάδες νέοι καταλήγουν σε σχολές και επαγγέλματα που δεν τους ταιριάζουν ή είναι υπερβολικά κορεσμένα. 

Ας υποθέσουμε ότι μια μαθήτρια λυκείου σκέφτεται να βάλει ως πρώτη επιλογή το τμήμα των ηλεκτρολόγων μηχανικών, χωρίς, απαραίτητα, να είναι σίγουρη για την επιλογή της. Δεν θα ήταν πολύ χρήσιμο, για να δει αν της ταιριάζει, να παρακολουθήσει ένα πάνελ όπου όλοι οι εισηγητές έχουν σπουδάσει κι αυτοί ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, είναι επιτυχημένα στελέχη, αλλά έχουν ακολουθήσει μεταξύ τους διαφορετικά “μονοπάτια” σταδιοδρομίας για τα οποία θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους; 

Την απλή αυτή ιδέα σκέφτηκε ο πρώην καθηγητής της ΑΣΟΕΕ και, εδώ και χρόνια, διοργανωτής του γνωστού πολυσυνεδρίου «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» Ιορδάνης Λαδόπουλος και τη μετουσίωσε στα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας», ένα διαδικτυακό event το οποίο πραγματοποιήθηκε δύο φορές μέσα στο 2021: τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς και πριν από λίγες ημέρες. 

Στις δύο αυτές εκδηλώσεις επιλέχθηκαν 12 και 17 τμήματα αντίστοιχα με συνολικά 220+ εισηγητές οι οποίοι μίλησαν για τις σπουδές τους, τα επαγγελματικά τους διλήμματα, τις αποφάσεις που πήραν και στο τέλος για την ίδια την εξειδίκευσή τους (καθημερινότητα, γνώσεις που απαιτούνται, ελκυστικότητα του επαγγέλματος κτλ).  

Τα τμήματα είναι:

 1. Στατιστικής
 2. Μαθηματικό
 3. Marketing
 4. Ηλεκτρολόγων μηχανικών
 5. Μηχανολόγων μηχανικών
 6. Χημικών μηχανικών
 7. Χημικών
 8. Φαρμακευτικής
 9. Πληροφορικής
 10. Χρηματοοικονομικών
 11. Ναυτιλιακών σπουδών
 12. Διοίκησης επιχειρήσεων
 13. Νομικής
 14. Φυσικό
 15. Ανθρωπιστικών επιστημών
 16. Πολιτικών επιστημών
 17. Γεωπονικών σπουδών

Με αφορμή τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, σας παρουσιάζει και τα 34 βίντεο από τις δύο εκδηλώσεις των Μονοπατιών Σταδιοδρομίας.

Φιλοδοξία είναι μέσα από τις προσωπικές ιστορίες ακαδημαϊκών, ανώτατων στελεχών και επιχειρηματικών, αρκετοί υποψήφιοι φοιτητές και οι γονείς τους να εμπνευστούν και να βοηθηθούν ώστε να επιλέξουν τις σχολές που τους ταιριάζουν. Ασφαλώς ήταν αδύνατο να καλυφθούν όλα τα τμήματα και όλα τα πιθανά «μονοπάτια» σταδιοδρομίας για κάθε τμήμα, ωστόσο έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να αναδειχθούν επιλογές καριέρας που έχουν προοπτικές και δυναμική. 

Παρακολουθήστε τα βίντεο εδώ:

⇒ 15 Βίντεο από τα Μονοπάτια Σταδιοδρομίας Φεβρουαρίου 2021

⇒ 19 Βίντεο από τα Μονοπάτια Σταδιοδρομίας Ιουλίου 2021