Μύκονος: Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται η παράταση ή όχι των μέτρων

Μύκονος: Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται η παράταση ή όχι των μέτρων

Η παράταση των μέτρων στη Μύκονο, τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα, θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο, δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η παράταση των μέτρων, τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα, θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Self test και rapid test για ανεμβολίαστους εργαζομένους σε τουρισμό και εστίαση

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως -ένα self test και ένα rapid test- σε όλη την επικράτεια.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή