Θεμελιώνεται το νέο κέντρο εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής

Θεμελιώνεται το νέο κέντρο εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής

Οι λειτουργίες του κέντρου εκπαίδευσης πυρόσβεσης, δωρεάς του ΙΣΝ, χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή του «Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας – Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τους επόμενους δώδεκα μήνες. Πριν από τρία χρόνια, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), προκειμένου να συμβάλει στην αποτροπή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον, ανακοίνωσε πως θα συνεισφέρει με δωρεά 25 εκατ. ευρώ στο έργο της πυρόσβεσης. Στο διάστημα που μεσολάβησε ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της δωρεάς, 6,5 εκατ. ευρώ, που αφορούσε την παροχή απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζομένους του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), καθώς και μέρος του δεύτερου σκέλους της δωρεάς, που αφορά εκπαιδευτικές δράσεις. Οι επιμορφώσεις απευθύνονται τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε πολίτες και μέλη των ΟΤΑ. 

Το «Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος  Ελλάδας – Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)» θα δημιουργηθεί από την αξιοποίηση και μετατροπή της πρώην αμερικανικής βάσης στη Νέα Μάκρη, επί της λεωφόρου Μαραθώνος. 

Οι λειτουργίες χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: χώροι διδασκαλίας/γραφεία, εσωτερικοί χώροι πρακτικής εξάσκησης, χώροι διαβίωσης και υπαίθριες εκπαιδευτικές δομές. Συγκεκριμένα, οι νέες υπαίθριες δομές θα περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός πεδίου εκπαίδευσης, έρευνας και διάσωσης από σεισμό, την τοποθέτηση ενός εξωτερικού εξομοιωτή πραγματικής πυρκαγιάς και την κατασκευή ενός τοίχου αναρρίχησης – πρόσοψης κτιρίου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε ειδικές τεχνικές διάσωσης, ορειβατικά συμβάντα καθώς και σε συνήθεις τεχνικές επέμβασης σε πυρκαγιές πολυκατοικιών, με χρήση ειδικών κλιμάκων. Η συνολική έκταση του οικοπέδου είναι 38,30 στρέμματα, ενώ βρίσκονται εντός αυτού 20 κτίρια που θα ανακαινιστούν εκ βάθρων. Μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών, οι οποίες εκπονήθηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο Betaplan, την έκδοση της οικοδομικής άδειας και τη διαγωνιστική διαδικασία, ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες εργασίες στον χώρο από την Μπαλλιάν Τεχνική, εταιρεία που επέλεξε το Π.Σ. για να αναλάβει την κατασκευή του έργου. Ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Στόχος μας η συνδρομή στο δύσκολο έργο των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πυρόσβεσης, ενισχύοντας τόσο τις υποδομές όσο και το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή