ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φολέγανδρος: Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο 30χρονος – Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους

Φολέγανδρος: Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο 30χρονος – Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, ο κατηγορούμενος μετά από πολύωρη απολογητική διαδικασία ενώπιον του ανακριτή Νάξου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το έγκλημα σε βάρος της 26χρονης.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, ο οποίος επικαλείται ψυχικό νόσημα, φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στους αστυνομικούς ενώ ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα που έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό.

Νωρίτερα, στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποκάλυψαν τη βαρβαρότητα του εγκλήματος.

Από την έκθεση προέκυψε ότι ο δράστης, προτού πετάξει την κοπέλα στη θάλασσα, την χτύπησε τόσο ώστε να χάσει τις αισθήσεις της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 26χρονη έφερε τραύματα στο πρόσωπο που προκλήθηκαν είτε από γροθιά είτε από χαστούκι, που σημαίνει ότι ο δράστης την ξυλοκόπησε. Στη συνέχεια την έσυρε στα βράχια, μέχρι που την έριξε στη θάλασσα, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας είπε ότι εντόπισε βαριές, πολλαπλές κακώσεις κεφαλής, καθώς και ότι η 26χρονη κατέληξε εν ζωή στη θάλασσα.

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν οι πολλαπλές κακώσεις προήλθαν συνεπεία πτώσης ή ξυλοδαρμού, απάντησε «και τα δύο».

Υποστήριξε επίσης ότι «προϋπήρξε συμπλοκή» και ότι αυτό προκύπτει «από ορισμένα χτυπήματα στο κεφάλι».

Τα πρώτα λόγια του καθ’ ομολογίαν δράστη

Κατά την επιβίβαση του στο πλοίο που θα τον μεταφέρει από την Νάξο προς τον Πειραιά, ο 30χρονος δήλωσε προς του δημοσιογράφους «συγγνώμη για όλα».

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο λιμάνι συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ θα οδηγηθεί στις Φυλακές του Κορυδαλλού.