Φολέγανδρος: «Την έσπρωξα και έπεσε και θυμάμαι ότι ήταν στο νερό»

Φολέγανδρος: «Την έσπρωξα και έπεσε και θυμάμαι ότι ήταν στο νερό»

Ο 30χρονος Δημήτρης Β. κατέθεσε για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την έσπρωξα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές την έσπρωξα. Νομίζω προς τον γκρεμό. Την έσπρωξα και έπεσε και αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ότι ήταν στο νερό. Δεν την είδα να χτυπάει στα βράχια. Δεν είδα πώς κατέληξε μέσα στο νερό. Εγώ κατέβηκα κάτω και ήταν μέσα στο νερό. Δεν θυμάμαι αν είχε αίματα. Ισως είχε στο πρόσωπο αίμα. Δεν θυμάμαι  σε ποιο σημείο του προσώπου. Δεν θυμάμαι τι φορούσε».

Αυτά κατέθεσε στην προανακριτική απολογία του ο 30χρονος Δημήτρης Β., καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο. Απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτικών υπαλλήλων, ο 30χρονος περιέγραψε ότι είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τη νεαρή κοπέλα, καθώς και ότι λίγο πριν τη δολοφονία της είχαν τσακωθεί επειδή «δεν παρακολουθούσε πώς θα πάμε στο μέρος που πηγαίναμε να φάμε, πηγαίναμε από άλλο δρόμο και μετά ξαναγυρίσαμε πίσω».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα τον «ενέπαιζε»: «Παρίστανε πως πήγαινε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού και μετά γέλαγε. Με οδηγούσε εσκεμμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά γέλαγε». Κληθείς να περιγράψει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από τον φόνο, ο Δημήτρης Β. είπε επί λέξει: «Φώναξε γιατί βγήκαμε από τον δρόμο και φοβήθηκε, ενώ δεν ήταν κάτι εσκεμμένο. Νομίζω μια φορά φώναξε βοήθεια. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου. Κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ φταίω για να με εκθέσει για άλλη μια φορά». Σε συμπληρωματική απολογία ενώπιον αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ο 30χρονος περιέγραψε εκ νέου τη στιγμή του τσακωμού του με τη Γαρυφαλλιά, ομολογώντας ότι «την έσπρωξα άλλη μια φορά ηθελημένα για να πέσει στον γκρεμό».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που συμπεριελήφθη στη δικογραφία, τα αίτια θανάτου της νεαρής φαρμακοποιού είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής – θώρακος – άνω και κάτω άκρων». Αποκαλυπτική είναι, τέλος, η κατάθεση του υπαρχιφύλακα Α.Σ., που συνέλαβε τον 30χρονο, ύστερα από τις 28 ώρες της εξαφάνισής του, μετά την αποτρόπαια δολοφονία της 26χρονης. «Περί τις 19.00 της 17ης Ιουλίου 2021 περιήλθε στην υπηρεσία μου ανώνυμη πληροφορία ότι ένας άνδρας βρίσκεται πλησίον του ανωτέρου οχήματος. Αμέσως μεταβήκαμε στο σημείο με έτερους συναδέλφους. Αφού εντοπίσαμε το άτομο και του δηλώσαμε την ιδιότητά μας, μας είπε ότι ονομάζεται (…) και μας είπε να μην τον πλησιάσουμε, καθώς θέλει να μείνει μόνος για να σκεφτεί κάποια πράγματα και μας έλεγε συνεχώς “τα γα…σα όλα, εγώ φταίω”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή