ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλατεία Συντάγματος: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών

Πλατεία Συντάγματος: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών

Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Μεγάλη μερίδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε αρχικώς στην πλατεία Ομονοίας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της οργάνωσης του γιατρού Φαίδωνα Βόβολη. Οι διαδηλωτές, διασχίζοντας με πορεία την οδό Σταδίου, έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου ήδη βρισκόταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος.

Πλατεία Συντάγματος: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών-1

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και της συγκέντρωσης που ακολούθησε στην πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, των πολιτικών εν γένει, ενώ εντύπωση προκάλεσε το ποσό συχνά φώναξαν συνθήματα εναντίον των δημοσιογράφων.

Το πλήθος δεν υπερέβη τις 5.000 και ήταν ετερόκλητο. Υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία (πέταξαν φυλλάδια του κόμματος Κασιδιάρη), που φώναξαν και τα πιο επιθετικά συνθήματα, ρασοφόροι και πολίτες με εικονίσματα στα χέρια, αλλά και άνθρωποι που δεν θα ήταν εύκολο να τους ξεχωρίσεις σε οποιαδήποτε άλλη διαδήλωδη, με διαφορετικό πρόταγμα.

Πλατεία Συντάγματος: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών-2

Οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατέλαβαν το οδόστρωμα στην λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος της πλατείας, ωστόσο έως τις 21.00 όλα κυλούσαν ήρεμα κι ο κόσμος είχε αρχίσει τη σταδιακή αποχώρηση του. Οι γύρω δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έμειναν κλειστοί για ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ανέμεναν υπερδιπλάσιο πλήθος από αυτο που τελικά προσήλθε και μια απογοήτευση ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Σημειώνεται πως κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών υπήρξε και μία μικρή ένταση με την αστυνομία.

Πλατεία Συντάγματος: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών-3

Πλατεία Συντάγματος: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών-4

Πλατεία Συντάγματος: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών-5

Πλατεία Συντάγματος: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών-6