ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλατεία Συντάγματος: Διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κατώτερη των προσδοκιών

plateia-syntagmatos-diadilosi-antiemvoliaston-katoteri-ton-prosdokion-561445570

Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Μεγάλη μερίδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε αρχικώς στην πλατεία Ομονοίας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της οργάνωσης του γιατρού Φαίδωνα Βόβολη. Οι διαδηλωτές, διασχίζοντας με πορεία την οδό Σταδίου, έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου ήδη βρισκόταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος.

plateia-syntagmatos-diadilosi-antiemvoliaston-katoteri-ton-prosdokion0

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και της συγκέντρωσης που ακολούθησε στην πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, των πολιτικών εν γένει, ενώ εντύπωση προκάλεσε το ποσό συχνά φώναξαν συνθήματα εναντίον των δημοσιογράφων.

Το πλήθος δεν υπερέβη τις 5.000 και ήταν ετερόκλητο. Υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία (πέταξαν φυλλάδια του κόμματος Κασιδιάρη), που φώναξαν και τα πιο επιθετικά συνθήματα, ρασοφόροι και πολίτες με εικονίσματα στα χέρια, αλλά και άνθρωποι που δεν θα ήταν εύκολο να τους ξεχωρίσεις σε οποιαδήποτε άλλη διαδήλωδη, με διαφορετικό πρόταγμα.

plateia-syntagmatos-diadilosi-antiemvoliaston-katoteri-ton-prosdokion2

Οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατέλαβαν το οδόστρωμα στην λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος της πλατείας, ωστόσο έως τις 21.00 όλα κυλούσαν ήρεμα κι ο κόσμος είχε αρχίσει τη σταδιακή αποχώρηση του. Οι γύρω δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έμειναν κλειστοί για ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ανέμεναν υπερδιπλάσιο πλήθος από αυτο που τελικά προσήλθε και μια απογοήτευση ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Σημειώνεται πως κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών υπήρξε και μία μικρή ένταση με την αστυνομία.

plateia-syntagmatos-diadilosi-antiemvoliaston-katoteri-ton-prosdokion4

plateia-syntagmatos-diadilosi-antiemvoliaston-katoteri-ton-prosdokion6

plateia-syntagmatos-diadilosi-antiemvoliaston-katoteri-ton-prosdokion8

plateia-syntagmatos-diadilosi-antiemvoliaston-katoteri-ton-prosdokion10