Μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία και Αργολίδα

Μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία και Αργολίδα

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή Νέα Αλμυρή Κορινθίας και στη δημοτική ενότητα Ασκληπιείου του δήμου Επιδαύρου, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα πύρινα μέτωπα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους που είναι στο χωρίο Ρυτό Κορινθίας να εκκενώσουν άμεσα προς την Κάτω Αλμυρή.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της επαρχιακής οδού Ισθμού – Επιδαύρου, που είχε κλείσει νωρίτερα για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία και Αργολίδα-1

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων τμημάτων, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου από αέρος συνέδραμαν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος μετέβη στο σημείο. Στην Κορινθία έχει μεταβεί και κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, προκειμένου να συλλέξει τυχόν στοιχεία για εμπρησμό.

Επίδαυρος 

Όσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Ασκληπιείου, του δήμου Επιδαύρου, παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Χαλκιδική

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με είκοσι οκτώ πυροσβέστες, έντεκα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το μεγαλύτερο μέρος των επίγειων δυνάμεων παραμένει στο σημείο και επιχειρεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, καίει σε δύσβατο δασικό τμήμα νοτίως του Ταξιάρχη, ωστόσο σύμμαχοι στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων μέχρι αυτή την ώρα στάθηκαν ο καιρός και οι ασθενείς άνεμοι.

Λίμνη Ευβοίας

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική, όταν λίγο μετά τις 4:00 το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά σε δύο μέτωπα στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή απείλησαν αρχικά την επέκταση της φωτιάς προς τον οικισμό Λίμνης, αλλά επίγειες και εναέριες δυνάμεις την απέτρεψαν. Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο στο χωριό Μουρτιά επεκτάθηκε σε ελαιώνες και δασική έκταση. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 13 οχήματα 31 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα δημιούργησαν πολύ γρήγορα έναν κλοιό από εδάφους και αέρος, με συνέπεια να ελέγξουν πολύ γρήγορα την επέκταση της πυρκαγιάς και να τη θέσουν υπό έλεγχο.

«Η άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων από αέρος και από εδάφους απέτρεψε τα χειρότερα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Η φωτιά τέθηκε ήδη υπό έλεγχο» συμπληρώνει.

40 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε 40 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 705 πυροσβέστες με 219 οχήματα, 25 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Πολύ υψηλός κίνδυνοςπυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο, Κυριακή 24 Ιουλίου, σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Βάσει του σχετικού χάρτη της ΓΓΠΠ, σε κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται οι εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

• Περιφέρεια Κρήτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή