Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες. Ο κατηγορούμενος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά τις καταγγελίες τριών συναδέλφων του κλήθηκε σε απολογία από τη 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα. Η απολογία του πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα. Οπως φαίνεται, όσα κατέθεσε προς υπεράσπισή του δεν έπεισαν. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ από χθες κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Η εισαγγελική έρευνα για τον Π. Φιλιππίδη ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες που συνέλεξε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε πως το 2008 πήγε στο θέατρο «Ηβη» στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Οπως είπε, το θέατρο ήταν άδειο και ο ηθοποιός της επιτέθηκε εξαναγκάζοντάς τη σε πράξεις που στοιχειοθετούν βιασμό. Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη» ενώ βρισκόταν στο καμαρίνι του ηθοποιού για να μιλήσουν επαγγελματικά, ωστόσο κατάφερε να ξεφύγει. Η τρίτη καταγγέλλουσα έχει καταθέσει πως έπειτα από συνάντηση με τον Π. Φιλιππίδη για ένα ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Τελικά όμως την οδήγησε σε άλλο απόμερο σημείο και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή