Εκπαιδεύοντας τους νέους για κάθε πιθανό μέλλον
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
εκπαιδεύοντας-τους-νέους-για-κάθε-πιθ-561448564

Εκπαιδεύοντας τους νέους για κάθε πιθανό μέλλον

Στη σημερινή εποχή οι εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ζωής κινούνται με μεγάλες ταχύτητες. Το αύριο γίνεται σήμερα και το σήμερα χθες με γοργούς ρυθμούς κι έτσι ένας σύγχρονος φοιτητής για να μπορεί να ακολουθήσει τις επιταχυνόμενες εξελίξεις και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, χρειάζεται να έχει τα εφόδια εκείνα που θα τον καταστήσουν ικανό να ανταποκριθεί στις πιο απαιτητικές συνθήκες και στο πιο πολύπλοκο περιβάλλον.

Το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος –ένας πρωτοπόρος εκπαιδευτικός οργανισμός με παρουσία στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας από το 1875–, παρακολουθεί τις εξελίξεις και στέκεται αρωγός στην εκπαίδευση των νέων με προσανατολισμό πάντα το αύριο.

Εκπαιδεύοντας τους νέους για κάθε πιθανό μέλλον-1

Την προετοιμασία για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων το Deree τη συνοψίζει σε έναν όρο: Futureproof. Τι σημαίνει, όμως, Futureproof;

Futureproof σημαίνει θωράκιση των φοιτητών αλλά και των αποφοίτων με γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανό μέλλον.

Futureproof σημαίνει μία ιστορία ευελιξίας, αντοχής και συστηματικής υπέρβασης των δυσκολιών, διαρκούς καινοτομίας και προσανατολισμού στο μέλλον, όπως συμβαίνει με τη μακρόχρονη ιστορία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (από το 1875).

Futureproof, εν κατακλείδι, σημαίνει τις αξίες και το όραμα που έχει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ως κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός, για τους μαθητές, φοιτητές και αποφοίτους και των τριών βαθμίδων (Pierce, Deree, Alba).

Εκπαιδεύοντας τους νέους για κάθε πιθανό μέλλον-2

To Deree, μέσα από τις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του campus, προσφέρει ένα πλήθος κατευθύνσεων από τα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων, έως τις καλές τέχνες, μέσα από τα 38 προγράμματα σπουδών για την απόκτηση πτυχίου Bachelor, τα 6 προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Clarkson, και τις 51 υποειδικεύσεις –έναν κύκλο 6-7 μαθημάτων που ονομάζεται minor σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα σπουδών.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοι του Deree απασχολούνται σε εταιρείες πολύ υψηλού επιχειρηματικού προφίλ, σε επιτελικές θέσεις, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στην εξέλιξή τους.

Κι αυτό γιατί οι φοιτητές στο Deree έχουν πρόσβαση σε μοναδικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και διεθνώς, είτε φοιτώντας για ένα διάστημα σε επώνυμα, έγκριτα πανεπιστήμια του εξωτερικού είτε απασχολούμενοι σε πολυεθνικούς ομίλους και εταιρείες στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης.

Εκπαιδεύοντας τους νέους για κάθε πιθανό μέλλον-3

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, που παρέχονται από το Γραφείο Σταδιοδρομίας (Office of Career Services) του Deree, έχουν στόχο τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος ή και επαγγελματικής κατεύθυνσης, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εκθέσεις και διάφορα business events.

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να φοιτήσουν ταυτόχρονα στο Deree, να αποκτήσουν τίτλο σπουδών πιστοποιημένο από αμερικανικό και βρετανικό οργανισμό, και να δώσουν ανταγωνιστική αιχμή στο πτυχίο τους.

Εκπαιδεύοντας τους νέους για κάθε πιθανό μέλλον-4

Η συνδυασμένη γνώση και η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα (αμερικανικό και ελληνικό μοντέλο σπουδών), η διδασκαλία στα αγγλικά, η απόκτηση πολύτιμων soft skills εφοδιάζουν τον φοιτητή με προσόντα που βοηθούν την ένταξή του στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Μάλιστα, σε συνεργασία με το Deree, το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει σε φοιτητές των ελληνικών δημόσιων ιδρυμάτων που έχουν διακριθεί για την ακαδημαϊκή τους επίδοση, το κίνητρο και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα minor (υποειδίκευση) με υποτροφία, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων τους και απολαμβάνοντας όλα τα πλεονεκτήματα της φοίτησης στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ιστορική αναδρομή

Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση έφερε το 1981 την πιστοποίηση από τον αμερικανικό εκπαιδευτικό οργανισμό ΝECHE (New England Commission of Higher Education), κάνοντας το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το πρώτο αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα εκτός ΗΠΑ που έλαβε την πιστοποίηση αυτή.

Το 2011 θέλοντας να φέρει πιο κοντά το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και το ελληνικό, το Κολλέγιο εγκαινιάζει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών. Παράλληλα σφραγίζεται η συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο Open University, το οποίο παρέχει πιστοποίηση σπουδών στους αποφοίτους του Deree.

Εκπαιδεύοντας τους νέους για κάθε πιθανό μέλλον-5

Με τη φοίτηση στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, οι φοιτητές ταυτόχρονα αποκτούν πρόσβαση σε διεθνείς επαγγελματικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αφού μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Study Αbroad ή πρακτικής άσκησης σε κορυφαίους ομίλους ανά τον κόσμο.

Το καλοκαίρι του 2018, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε μια σημαντική δωρεά που εξασφαλίζει την επ’ αόριστον συνέχιση του Προγράμματος Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για τους παράλληλους φοιτητές του Deree. Έτσι, ακόμα περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, καθώς και σε ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εκπαιδεύοντας τους νέους για κάθε πιθανό μέλλον-6

Το Deree, σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ελλάδα, προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει ανελλιπώς τα εχέγγυα εκείνα για τους νέους που ετοιμάζονται να εισέλθουν στον επαγγελματικό στίβο.

Όλες οι εκπαιδευτικές ενέργειες, οι πρωτοβουλίες και τα offerings συγκλίνουν σε μία έννοια: #futureproof. Σε αυτή την έννοια αντανακλώνται η διαρκής και αμέριστη στήριξη του Deree στους νέους με την παροχή των εφοδίων εκείνων που θα τους αναδείξουν όχι μόνο σε επαγγελματίες υψηλού επιπέδου, αλλά και στους μελλοντικούς ηγέτες του επιχειρείν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή