Οι ποινές για όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν τα τεστ

Οι ποινές για όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν τα τεστ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περικοπή μισθού, αναστολή καθηκόντων, μη προσμέτρηση υπηρεσίας για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και μη ανάληψη υπηρεσίας για τους αναπληρωτές είναι οι ποινές που προβλέπονται για όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν τουλάχιστον να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ ή rapid test για να μπαίνουν στις τάξεις. 

Προφανώς, εάν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει δεν θα έχουν πρόβλημα. Ειδικότερα, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ορίζεται ότι στην περίπτωση εκείνη που μόνιμοι ή απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid ή μοριακό), τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στις σχολικές μονάδες στις οποίες υπηρετούν και θα επέρχονται οι εξής συνέπειες:

• Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και στα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου. 

• Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν, στον διευθυντή/προϊστάμενο της οικείας σχολικής μονάδας, στον προϊστάμενο των κέντρων διεπιστημονικής αξιολόγησης, συμβουλευτικής και υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), στον προϊστάμενο των κέντρων εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία (ΚΕΠΕΑ), στον διευθυντή εκπαίδευσης ή στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεστ θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα. 

Με βάση την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη “μη υποχρεωτικότητα” του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση επανέρχεται με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (!) και όχι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή