Σταμάτα: Οκτώ κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες

Σταμάτα: Οκτώ κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά οκτώ σπίτια υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Σταμάτας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Διονύσου, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος Μανώλης Κόκκαλης, «ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς και ακόμα επτά υπέστησαν ζημιές, κάποια εκτεταμένες και άλλα όχι». Ο κ. Κόκκαλης είπε ακόμα ότι κάηκαν από τη φωτιά οκτώ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από τα σπίτια της περιοχής ή ακόμα στα προαύλια αυτών. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση πίσω από το νεκροταφείο Σταμάτας και κινήθηκε νότια προς τη Ροδόπολη και τον Διόνυσο διασχίζοντας πευκόφυτη έκταση, κατά μήκος της οποίας υπήρχαν διάσπαρτες κατοικίες. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας, η Σταμάτα ήταν ανάμεσα στις 18 περιοχές που είχαν επισημανθεί ως επικίνδυνες να εξελιχθούν σε νέο Μάτι, σε περίπτωση που εκδηλωνόταν πυρκαγιά. 

Κοπές δέντρων

Στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρουν ότι ήδη από τον Μάιο είχαν ξεκινήσει κοπές δέντρων και καθαρισμοί κοινόχρηστων και ιδιωτικών εκτάσεων. «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε να καθαρίσει το περιαστικό δάσος και ο Δήμος Διονύσου τους κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, συνολικής έκτασης 2.000 στρεμμάτων», δήλωσε ο κ. Κόκκαλης. 

Εκτίμησε ότι σε διαφορετική περίπτωση η εξέλιξη της πυρκαγιάς θα ήταν εντελώς διαφορετική. Απαντώντας πάντως στην κριτική και τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής αλλά και πυροσβεστών για «κλαδέματα που δεν είχαν απομακρυνθεί», ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε ότι καθημερινά 100 φορτηγά παραλαμβάνουν και μεταφέρουν στον κλαδοφάγο κομμένα κλαδιά και άλλα «πράσινα απορρίμματα». Αναγνώρισε ωστόσο ότι το έργο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, καθώς και ότι «καθημερινά προστίθενται νέα κλαδέματα από τον δήμο, ιδιώτες αλλά και τον ΔΕΔΔΗΕ». Για τη φωτιά συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα 63χρονος μελισσοκόμος, εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης είχε πάει στα μελίσσια του και τα κάπνισε, αλλά αρνήθηκε ότι από δική του υπαιτιότητα άρχισε η φωτιά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή