Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη έδωσε η Πυροσβεστική – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη Δροσιά

Φωτιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη έδωσε η Πυροσβεστική – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη Δροσιά

Επανήλθαν στην επιχείρηση κατάσβεσης τα εναέρια μέσα - Σε πλήρη συναγερμό, παρά τη βελτιωμένη εικόνα σε όλα τα μέτωπα.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα, ενώ η φωτιά κράτησε σε συναγερμό καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας την Πυροσβεστική. 

Η εικόνα στο μέτωπο της Δροσιάς, σύμφωνα με την Υπηρεσία, είναι βελτιωμένη, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επανήλθαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα

Από το πρωί επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 μονάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δ. Ελλάδας και όμορων δήμων. 

Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έχει ενεργοποιηθεί στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. 

Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές». Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις».

Σημειώνεται ότι χθες, στις φλόγες παραδόθηκαν τουλάχιστον έξι κατοικίες σε Ελεκίστρα και Σούλι, όπου το μέτωπο έχει οριοθετηθεί, ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. 

Νωρίτερα, είχαν ειδοποιηθεί, μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από την Ε033, όσοι κάτοικοι βρίσκονταν στους οικισμούς Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή