Χ. Γώγος: Και η Τήνος στα «κόκκινα» νησιά

Χ. Γώγος: Και η Τήνος στα «κόκκινα» νησιά

Με εξαίρεση τα επιβαρυμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί, ανέφερε ο καθηγητής.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Tήνος «εισέρχεται» στη λίστα των «κόκκινων» νησιών μαζί με την Ίο και την Πάρο, όπου η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως 5,5%, σύμφωνα με τον καθηγητή, Παθολογίας Χαράλαμπο Γώγο.

«Εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα. Θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο», σχολίασε ο κ. Γώγος, ενώ είπε ότι στην Κρήτη η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής υποστήριξε πως απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση στα εν λόγω νησιά, ώστε να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα σαν αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο.

Διαβάστε επίσης⇒ Έκτακτο σχέδιο σε Ίο και Πάρο: «Απόβαση» αστυνομικών κατά πιθανού lockdown

Πρότεινε, δε, σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Όπως είπε ο κ. Γώγος, με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Σημείωσε, ωστόσο, ότι παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας, αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή