Μακρύ, καυτό δεκαήμερο με έως 45 βαθμούς

Μακρύ, καυτό δεκαήμερο με έως 45 βαθμούς

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα πιο παρατεταμένος και καυτός θα είναι ο καύσωνας που πλήττει όλη τη χώρα από την προηγούμενη Τρίτη. Σύμφωνα με τις χθεσινές εκτιμήσεις, η κορύφωσή του αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και η διάρκειά του φτάνει μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου! Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ προειδοποιεί πως «οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα και στα παραθαλάσσια τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη». Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς ούτε το βράδυ θα δροσίζει, αφού όπως σημειώνει η ΕΜΥ, «υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές». Η ΕΜΥ τονίζει πως ο τρέχων καύσωνας είναι «ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό». 

Κορύφωση τη Δευτέρα

«Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η πιο ζεστή μέρα αναμένεται να είναι στην Αττική η Δευτέρα, με θερμοκρασίες 42-44 βαθμούς Κελσίου ή και περισσότερο. Αντίστοιχη θα είναι η κατάσταση και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται να σημειωθούν και θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών», λέει στην «Κ» ο κ. Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών στο Αστεροσκοπείο και υπεύθυνος του ιστοτόπου meteo.gr. Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ ζεστή με τη θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 42 βαθμούς σε πολλές περιοχές, ενώ και στην Αττική έπιασε ή πλησίασε τους 39-40 βαθμούς σε ορισμένους σταθμούς. 

Αργία ζήτησε ο Τσίπρας

Επικαλούμενος «τις προειδοποιήσεις των ειδικών», όπως ανέφερε, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε με ανάρτησή του στο Facebook ότι λόγω του καύσωνα πρέπει να εξεταστεί η κήρυξη της ερχόμενης Δευτέρας ως αργίας. «H γνώμη τους (σ.σ. των ειδικών) είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αιχμηρή ήταν η απάντηση κυβερνητικών πηγών, που ανέφεραν ότι «ο κ. Τσίπρας δεν πιάνει ξανά τη βάση» στο τεστ πολιτικής και σημείωσαν ότι «λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι χέρι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή