Μπακογιάννης: Σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος

Μπακογιάννης: Σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος

Είναι μία «αστική εκκρεμότητα, μια υπόσχεση της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μερικές ημέρες θα ξεκινήσει η ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος και θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες βάσει χρονοδιαγραμμάτων, όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει διαπλάτυνση πεζοδρομίων, η οποία στην ουσία θα δημιουργήσει μια νέα πλατεία, θα γίνει ενοποίηση με τον πεζόδρομο της Ερμού και θα φυτευτούν δεκάδες μεγάλα δέντρα.

Διαβάστε επίσης⇒ Αποκαλυπτήρια για τη νέα πλατεία Συντάγματος

«Το έργο υλοποιεί μελέτη των αρχιτεκτόνων Δημήτρη Μανίκα και Ντόρας Παπαδημητρίου, προϊόν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του 2004 που δεν προχώρησε», όπως δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Είναι μία «αστική εκκρεμότητα, μια υπόσχεση της πόλης», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως στόχος είναι να μην υπάρξει παρέκκλιση και εκπτώσεις από τη μελέτη, να δημιουργηθεί η λιγότερη δυνατή όχληση και να μην προκληθεί κυκλοφοριακό θέμα.

Ως προς τον Μεγάλο Περίπατο ανέφερε ότι από την πρώτη πιλοτική φάση του έχουν εξαχθεί τρία βασικά συμπεράσματα τα οποία είναι τα εξής:

•Μπορούμε να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα τετραγωνικά ποιοτικού δημόσιου χώρου.

•Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί μετά το πρώτο «σοκ»

•Παρατηρείται θεαματική βελτίωση στους περιβαλλοντικούς δείκτες, για παράδειγμα στην Πανεπιστημίου η μείωση στους ρύπους είναι 27%, ποσοστό αξιοσημείωτο.

Τέλος, για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον Μεγάλο Περίπατο σχολίασε ότι «όταν γίνονται μεγάλες παρεμβάσεις πάντα γίνεται μεγάλη συζήτηση» και πρόσθεσε «πολλοί λένε η Αθήνα δεν αλλάζει. Εγώ αρνούμαι να το αποδεχθώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή