Φωτιά στο Θύριο Αιτωλοακαρνανίας: Εκκενώθηκε οικισμός

Φωτιά στο Θύριο Αιτωλοακαρνανίας: Εκκενώθηκε οικισμός

Για προληπτικούς λόγους έγινε απομάκρυνση κατοίκων από την κοινότητα Δρυμός

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρισκόταν αργά τη νύχτα η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Θυρίου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία.

Για προληπτικούς λόγους έγινε απομάκρυνση κατοίκων από την κοινότητα Δρυμός.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 80 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, καθώς και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Θεόδωρος Αποστολάκης, «στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως επίσης περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τον Δρυμό φιλοξενούνται σε συγγενικά τους σπίτια».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «κάποιοι από τους κατοίκους βρίσκονται στην πλατεία της κοινότητας».

Παράλληλα, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι «θεωρώ, πως με το πρώτο φως της ημέρας, είναι αναγκαία η επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων»,

46 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 734 πυροσβέστες με 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 310 οχήματα, τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη (1 CL215, 2 PZL, Beriev-200). Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή