Μνημείο Πεσόντων του ’40 στο Καλπάκι

Μνημείο Πεσόντων του ’40 στο Καλπάκι

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμη να ξεκινήσει είναι πλέον η ανέγερση του Μνημείου Πεσόντων στο ηρωικό Καλπάκι, 80 χρόνια μετά το Επος του ’40, όπου 14.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας. Το έργο έχει αναλάβει να μελετήσει και να υλοποιήσει ο Δήμος Πωγωνίου με τη συνεργασία και τη βοήθεια του υπουργείου Αμυνας. Χθες υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Βουλής και του δήμου για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του μνημείου, το οποίο εντάσσεται σε μια ευρύτερη ενότητα ενός ιστορικού πάρκου που θα γίνει στο Καλπάκι, με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος Ιστορικού Μουσείου και την ανάδειξη των σημείων όπου διεξήχθησαν οι μάχες του Επους του ’40. Η Βουλή θα προσφέρει για την υλοποίηση του έργου 600.000 ευρώ.

«Η Βουλή σήμερα εκπληρώνει ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους 14.000 ανθρώπους που έπεσαν στα πεδία των μαχών», υπογράμμισε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση του μνημείου είχε αναληφθεί ήδη υπό την προεδρία του αείμνηστου Δημητρίου Σιούφα και είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2009. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή