Φωτιές σε Αγρίνιο – Ρόδο: Εκκενώθηκαν οικισμοί, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιές σε Αγρίνιο – Ρόδο: Εκκενώθηκαν οικισμοί, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά στην Αχαΐα, η οποία δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Αιτωλοακαρνανία και στη Ρόδο.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά στην Αχαΐα, η οποία δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Αιτωλοακαρνανία και στη Ρόδο.

Ειδικότερα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου, μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού, και μεγάλο μέρος του νησιού βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των επισκεπτών στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Αχαΐα: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus

Στη συγκεκριμένη περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης 3 ελικόπτερα και το Beriev-200.

Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ έχουν ζητηθεί εναέριες ενισχύσεις από την Αθήνα. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Εκκενώθηκαν οικισμοί στην Αιτωλοακαρνανία 

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η κινητοποίηση για πυρκαγιά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και στην Αιτωλοακαρνανία.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι του δήμου Αγρινίου, με τους οικισμούς Παραδείσι και Περπάτη να εκκενώνονται προληπτικά.

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. 

Φωτιά και στο Σουφλί Εβρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στο Σουφλί Εβρου. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Κοτρωνιά.

Όπως μεταδίδει το evros-news, προληπτικά απομακρύνθηκαν από το χωριό και μεταφέρθηκαν στην γειτονική Δαδιά, έξι κάτοικοι στην Κοτρωνιά, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έχει μόνιμους κατοίκους. Οι Πυροσβέστες με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να σώσουν την εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωριό.

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 57 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή