Καύσωνας: Χτύπησε «κόκκινο» στη Φθιώτιδα

Καύσωνας: Χτύπησε «κόκκινο» στη Φθιώτιδα

46,3 βαθμοί στη Μακρακώμη. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, χθες ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς σε 143 σταθμούς

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα άκρα μάς έχει οδηγήσει ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ξεπερνά σε ένταση ακόμα και τον ιστορικό καύσωνα του 1987. Ενδεικτικό είναι ότι το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε χθες ακραίες θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς σε 143 σταθμούς μέτρησης της θερμοκρασίας και τους 43 βαθμούς σε 22 σταθμούς. «Πρωταθλήτρια», δε, αναδείχθηκε η Μακρακώμη Φθιώτιδας, όπου σημειώθηκε η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία των 46,3 βαθμών. Η εν λόγω καταγραφή αποτελεί την υψηλότερη θερμοκρασία και αποτελεί… πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo, o φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος της δεκαετίας για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ για τα ηπειρωτικά της χώρας ήταν ο δεύτερος πιο θερμός στο ίδιο διάστημα.

Καύσωνας: Χτύπησε «κόκκινο» στη Φθιώτιδα-1

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως από αύριο Τετάρτη θα αρχίσει να καταγράφεται μικρή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, με την κατάσταση να επιστρέφει σε κανονικά, για την εποχή, επίπεδα από την προσεχή Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή