Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Οι πιο ολοκληρωμένες σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Οι πιο ολοκληρωμένες σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής

4' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Οι πιο ολοκληρωμένες σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής-1Χιλιάδες νέων θα απαντήσουν και φέτος στο «κάλεσμα» της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής και των Επιστημών Υγείας και Ζωής, επιλέγοντας να στραφούν σε σπουδές Υγείας, έναν κλάδο επίκαιρο, συνεχώς εξελισσόμενο, αλλά και με εγγυημένες απολαβές.

Μια σταδιοδρομία στον τομέα της Υγείας σημαίνει εφ’ όρου ζωής προσήλωση στα θέματα υγείας του ανθρώπου και αποτελεί ένα χώρο γεμάτο προκλήσεις, όπου οι επαγγελματίες καλούνται να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες σύγχρονες ανάγκες και να ακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα. Και για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που παρέχει τις πιο ολοκληρωμένες σπουδές στους τομείς ΙατρικήςΟδοντιατρικήςΕπιστημών Υγείας και Ζωής στην Κύπρο, οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας κατέστησαν άμεσα σαφή την ανάγκη για διεπιστημονική συνεργασία, ευελιξία και επινοητικότητα ώστε να καταφέρουν να λειτουργήσουν άμεσα και διαδικτυακά όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

«Οι ιδιαίτερες συνθήκες ανέδειξαν το καλύτερο των φοιτητών μας, του προσωπικού και των ακαδημαϊκών, καθιστώντας μας μια ολοένα ισχυρότερη Ιατρική Σχολή», ανέφερε η καθηγήτρια Elizabeth Johnson, Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. «Μας συγκίνησε ο τεράστιος αριθμός φοιτητών που βγήκαν μπροστά σε μια περίοδο κρίσης, προσφέροντας βοήθεια στην κοινότητα για την καταπολέμηση της χειρότερης κρίσης δημόσιας υγείας αυτής της γενιάς», συμπλήρωσε.

Οι νέοι φοιτητές θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν πως τα ακαδημαϊκά προγράμματα της Σχολής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν διευρυνθεί και σήμερα φιλοξενεί δύο μεγάλα τμήματα: την Ιατρική και την Οδοντιατρική.

Ιατρική Σχολή: Διαπίστευση από το World Federation of Medical Education

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Οι πιο ολοκληρωμένες σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής-2Η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα με προστιθέμενη επιστημονική και κοινωνική αξία τόσο για την Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Το ότι σήμερα η Σχολή προσελκύει φοιτητές από περισσότερες από 28 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως, είναι κι αυτό ένα στοιχείο της εξαιρετικής επιτυχίας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην κορυφαία ιατρική εκπαίδευση, έρευνα και υγειονομική περίθαλψη.

Μάλιστα, όπως σχολιάζει η καθηγήτρια Elizabeth Johnson, Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η διαδικασία εισδοχής φοιτητών έχει γίνει πιο ανταγωνιστική, επιβεβαιώνοντας πως η συνεχής ανοδική πορεία της Σχολής περιλαμβάνει όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και το προσωπικό πλήρους απασχόλησης, το κλινικό προσωπικό, τα ακαδημαϊκά προγράμματα, τη διασφάλιση και διαπίστευση ποιότητας, και, φυσικά, την περίφημη καινοτόμα υποδομή της Ιατρικής Σχολής.

Η πρόσφατη αξιολόγησή του προγράμματος Ιατρικής από το World Federation of Medical Education (WFME) εξασφαλίζει τη διεθνή αναγνώριση του πτυχίου ανοίγοντας πόρτες για συνέχιση της κλινικής άσκησης για ειδικότητα παγκόσμια, συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των αποφοίτων ιατρικής. Είναι γεγονός πως πρόσφατοι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του EUC έχουν διαπρέψει στους αντίστοιχους τομείς τους. Μερικοί αποφάσισαν να ακολουθήσουν ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ οι υπόλοιποι ακροβολίστηκαν ανά τον κόσμο, σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα και Κύπρο, ακολουθώντας την εξειδικευμένη ειδίκευσή τους σε Μαιευτική/Γυναικολογική, ορθοπεδική, παιδιατρική, ενδοκρινολογία, εσωτερική παθολογία και οφθαλμολογία.

Τμήμα Οδοντιατρικής με Πανεπιστημιακή Οδοντιατρική Κλινική

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Οι πιο ολοκληρωμένες σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής-3Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που σχετίζονται με τις επιστήμες υγείας και που αποβλέπουν στην πρόληψη, κλινική διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Μάλιστα, ο Εκτελεστικός Κοσμήτορας και καθηγητής Ορθοδοντικής του τμήματος Οδοντιατρικής, Aθανάσιος E. Aθανασίου, θεωρεί την Οδοντιατρική Επιστήμη αναπόσπαστο κομμάτι των επιστημών υγείας και αναφέρει ότι επιπλέον της ευθύνης του για την υγεία των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας γενικότερα, ο οδοντίατρος ως γνώστης της παθολογίας του στόματος, συμβάλλει σε πολλές περιπτώσεις στη έγκαιρη διάγνωση συστηματικών νοσημάτων και συνδράμει στην θεραπεία γενικών ασθενειών.

Για τους λόγους αυτούς η παρουσία του Προγράμματος Οδοντιατρικής ενδυναμώνει την ενότητα των προσφερόμενων σπουδών Επιστημών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Υγείας και Ζωής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και προσφέρει τη δυνατότητα φοίτησης στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική διεθνώς, όσον αφορά την εισδοχή για σπουδές, Οδοντιατρική Επιστήμη. Πρόκειται για ένα 5ετούς φοίτησης πρόγραμμα σπουδών που διδάσκεται στα αγγλικά

Από τα περιεχόμενα των περίπου 90 μαθημάτων που διδάσκονται στο πρόγραμμα Οδοντιατρικής, καθώς επίσης και την φύση της Οδοντιατρικής Επιστήμης, ο συνδυασμός θεωρητικής, πρακτικής και κλινικής εκπαίδευσης είναι απαραίτητος. Το Πτυχίο Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζεται διεθνώς και οι απόφοιτοι μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του General Dental Practioner σε περισσότερες από 32 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μπορούν να προσληφθούν και στον δημόσιο τομέα ή εάν το επιθυμούν, να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους πραγματοποιώντας μεταπτυχιακές σπουδές για την απόκτηση οδοντιατρικής ειδικότητας ή εξειδίκευσης.

Τμήμα Επιστημών Υγείας και Ζωής

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Οι πιο ολοκληρωμένες σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής-4Αν μελετήσει κάποιος τα προγράμματα σπουδών στο Τμήμα Επιστήμων Υγείας και Ζωής, παράλληλα με τα τμήματα Ιατρικής και Οδοντιατρικής που λειτουργούν στο Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εύκολα μπορεί να επιβεβαιώσει την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου πρωτίστως γιατί προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στους τομείς αυτούς με συνολικά 23 προγράμματα σπουδών ενώ 11 από αυτά κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ειδικότερα το Πανεπιστήμιο προσφέρει προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε πτυχία όπως Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Φυσικοθεραπείας, Διαιτολογίας, Αθλητικής Επιστήμης, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Βιολογίας, Βιοϊατρικές Επιστήμες κ.ά.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται πλέον διεθνώς ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά κέντρο Ιατρικής στην Ευρώπη, με συνεχή εξέλιξη των προγραμμάτων σπουδών, συνεργασία με ευρέως αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες που ενισχύουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, διαρκή επιστημονική έρευνα αλλά και κοινωνική προσφορά, κυρίως στον τομέα της υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy  και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή