Η έβδομη δολοφονία γυναίκας σε επτά μήνες

Η έβδομη δολοφονία γυναίκας σε επτά μήνες

Σκότωσε τη σύζυγό του με 8 σφαίρες. Πήγε από την Αθήνα στην ταβέρνα στη Λάρισα, όπου εργαζόταν το θύμα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδήγησε 387 χιλιόμετρα, από την Αθήνα μέχρι το χωριό Σωτηρίτσα Λάρισας, μπήκε οπλισμένος στην ταβέρνα όπου εργαζόταν η σύζυγός του και τη σκότωσε με οκτώ σφαίρες. Ηταν 10.30 χθες το πρωί, όταν ο 54χρονος κάλεσε στο τηλέφωνο την αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του. Ηταν η δεύτερη γυναικοκτονία στη χώρα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. 

Το θύμα, ηλικίας 43 ετών και μητέρα τριών παιδιών, είχε μετακομίσει τους τελευταίους μήνες στη Σωτηρίτσα, τον τόπο καταγωγής της, και εργαζόταν στην ταβέρνα του αδελφού της. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε κινήσει διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου. Η ιατροδικαστής που την εξέτασε διαπίστωσε ότι η γυναίκα έφερε οκτώ βολές από περίστροφο παλαιού τύπου σε καίρια σημεία στον θώρακα και μία εξ αυτών στο κεφάλι. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για «χαριστική βολή». Κατά τη στιγμή της δολοφονίας ήταν παρόντες στην ταβέρνα και αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ο αριθμός τους.

Την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, είχαν διερευνηθεί μέσα σε 24 ώρες συνολικά 30 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια και είχαν πραγματοποιηθεί 14 συλλήψεις. Ακόμη, βάσει στοιχείων που είχε δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την περίοδο 2015-2020 καταγράφηκαν 57 δολοφονίες γυναικών από άνδρες μέσα σε ενδοοικογενειακό πλαίσιο. 

Προφυλάκιση 39χρονου

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ένας 39χρονος για τη δολοφονία της συζύγου του, ηλικίας 31 ετών και μητέρας ενός παιδιού, στη Δάφνη Αττικής. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Προανακριτικά, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να είχε καταθέσει ότι επιτέθηκε με μαχαίρι κατά της συζύγου του όσο εκείνη κοιμόταν. Η γυναίκα του όμως φαίνεται να ξύπνησε κατά την επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα χτυπήματά του. Ο δράστης φέρεται να είχε καταθέσει ότι ζήλευε το θύμα και ότι είχε τοποθετήσει κοριό στο κινητό της τηλέφωνο για να την παρακολουθεί. Μετά την πράξη του εμφανίστηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ομολογώντας το έγκλημά του. 

Κατά την προσαγωγή του χθες στο γραφείο του ανακριτή, συγγενείς της δολοφονηθείσας συζύγου του επιχείρησαν να τον χτυπήσουν, όμως τους απέτρεψαν αστυνομικοί που τον συνόδευαν. 

Στις 11 Ιουλίου δύο αστυνομικοί είχαν κληθεί να επέμβουν έπειτα από καταγγελία περιοίκου για ενδοοικογενειακή βία στο σπίτι του ζευγαριού. Ωστόσο, όπως έχει καταγγελθεί, παρότι το κέντρο της Αμεσης Δράσης είχε δώσει σήμα για «υψηλής προτεραιότητας περιστατικό», οι δύο αστυνομικοί φαίνεται ότι δεν κατέβηκαν από το περιπολικό για να ερευνήσουν την καταγγελία. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διενεργείται έλεγχος για τις παραλείψεις των δύο αστυνομικών οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή