Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Με υπεράνθρωπες προσπάθειες σώθηκαν όλα τα αθλητικά άλογα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Με υπεράνθρωπες προσπάθειες σώθηκαν όλα τα αθλητικά άλογα

Με τη συνδρομή των ανθρώπων της ιππασίας και ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες 253 αθλητικά άλογα, 23 πόνι και 2 γαϊδουράκια βρίσκονται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συνδρομή των ανθρώπων της ιππασίας και ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες 253 αθλητικά άλογα, 23 πόνι και 2 γαϊδουράκια βρίσκονται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Πρόκειται για ζώα που ανήκουν στη «δύναμη» των Ομίλων που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά της Βαρυμπόμπης. Από τη φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, τρεις όμιλοι έπαθαν μεγάλες καταστροφές, με έναν εξ αυτών, τον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης, να έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.  

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Με υπεράνθρωπες προσπάθειες σώθηκαν όλα τα αθλητικά άλογα-1
Φωτ. Reuters

 

Από τα πρώτα λεπτά που εκδηλώθηκε η φωτιά, οι υπεύθυνοι των ιππικών ομίλων άφησαν ελεύθερα τα άλογα στα ιπποδρόμια και, στη συνέχεια, με τη συνδρομή ανθρώπων από και άλλους ομίλους άρχισε η μεταφορά τους με τα ειδικά φορτηγά στον πλησιέστερο όμιλο, στο Mega Sports, ώστε τα φορτηγά να γυρίζουν γρήγορα για να φορτώνουν και άλλα.  

«Η βοήθεια των ανθρώπων από άλλους ομίλους ήταν πραγματικά συγκινητική. Αμέσως έφεραν τα φορτηγά τους για να βοηθήσουν στη μεταφορά των αλόγων. Πραγματικά τους ευχαριστούμε», δήλωσαν άνθρωποι της ιππασίας στο kathimerini.gr.  

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Με υπεράνθρωπες προσπάθειες σώθηκαν όλα τα αθλητικά άλογα-2
Φωτ. SOOC

 

Ανάμεσα στα άλογα που είναι στο Μαρκόπουλο βρίσκονται και τα πέντε που αγνοούνταν. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την ΕΟΙ και όλους τους φιλίππους για προμήθειες σε χόρτο, τροφές αλόγων και ροκανίδι, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των αλόγων μας. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια μιας πρώτης αποτίμησης των ζημιών στις ιππικές εγκαταστάσεις του ιππικών Ομίλων και από ό,τι φαίνεται τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη η εγκατάσταση του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους της ιππασίας και όσους βοήθησαν στην έγκαιρη απομάκρυνση των αλόγων και την μεταφορά τους στο Μαρκόπουλο, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς και όσους με τις πολύτιμες πληροφορίες τους συνέβαλαν στην περισυλλογή των ελευθέρων αλόγων», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας.  

Στις εγκαταστάσεις των τριών ομίλων, καθώς και σε αυτούς του Mega Sports, ο οποίος μπορεί να μην υπέστη ζημιές αλλά λόγω της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας μεταφέρθηκαν και τα δικά του άλογα, υπήρχε το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητικών αλόγων της Αττικής. Κάποια από τα πανέμορφα ζώα έχουν υποστεί θερμοπληξία και άλλα είναι φοβισμένα αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται να επανέλθουν γρήγορα.     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή