Φωτιά στην Έυβοια: 91 άτομα απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης

Φωτιά στην Έυβοια: 91 άτομα απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απεγκλωβισμό συνολικά 91 ατόμων από την περιοχή Ροβιές Εύβοιας, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται.

Συγκεκριμένα, υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν πέντε περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, δύο περιπολικά οχήματα, 11 ιδιωτικά σκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε και το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Πάραλος». Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της.

Με τη συνδρομή των πλωτών μέσων απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο πλοίο «Πάραλος» συνολικά ογδόντα πέντε 85 άτομα (79 ενήλικες και 6 ανήλικοι) καθώς και τρία κατοικίδια που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αιδηψού. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν ακόμη δύο άτομα από περιπολικό όχημα του Λιμενικού, καθώς και τέσσερα από περιπολικό σκάφος τα οποία μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ηλιών Ευβοίας.

Όπως επισημαίνεται, έλεγχοι από πλωτά και χερσαία μέσα συνεχίζουν να διενεργούνται, ενώ περιπολικά σκάφη παρέμειναν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτείτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή