Φωτιά στην Αττική: Εκκενώθηκαν και άλλοι ιππικοί όμιλοι  

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώθηκαν και άλλοι ιππικοί όμιλοι  

Με μία συντονισμένη επιχείρηση εκκενώθηκαν έγκαιρα όλες οι ιππικές εγκαταστάσεις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία συντονισμένη επιχείρηση, και με τον συντονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, εκκενώθηκαν έγκαιρα όλες οι ιππικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης, στην Εκάλη, στον Άγιο Στέφανο και στον Μαραθώνα. Τα άλογα, τα πόνι και τα άλλα ζώα συγκεντρώθηκαν στους στάβλους του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του Ιπποδρόμου του Μαρκόπουλου. Αυτή την ώρα εκκενώνονται και οι ιππικές εγκαταστάσεις στην Αυλώνα και αυτά τα άλογα μεταφέρονται στη Βοιωτία.   

Διαβάστε ακόμη: Εξελίξεις λεπτό προς λεπτό 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας:  

«Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και η Αττική, με τις καταστροφικές πυρκαγιές, η Ελληνική Ιππασία έχει ενωθεί για να προστατεύσει τους συντρόφους μας τα άλογα. 

Με κεντρικό συντονισμό της ΕΟΙ με συμμετοχή όλου του ΔΣ από την πρώτη στιγμή και με εθελοντική προσφορά από δεκάδες ανθρώπους των ομίλων και της ιππασίας, εκκενώθηκαν εγκαίρως όλες οι ιππικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης, στην Εκάλη, στον Άγιο Στέφανο και στον Μαραθώνα. 

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται πάνω από 300 άλογα/πόνι και μερικά γαϊδουράκια στους στάβλους του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο και έρχονται συνεχώς και άλλα. Η ΕΟΙ με τις δικές της δυνάμεις και με τις αμέτρητες και συγκινητικές προσφορές από φιλίππους, φροντίζει τα άλογα και φιλοξενεί τους ανθρώπους και σταβλίτες των ομίλων για όσο θα χρειαστεί. 

Επιπλέον, σε διαρκή συνεννόηση εκκενώνονται τώρα και οι ιππικές εγκαταστάσεις στον Αυλώνα και μεταφέρονται τα άλογα σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις στη Βοιωτία. Χάρη σε αυτή την έγκαιρη κινητοποίηση δεν χάθηκε μέχρι τώρα ΚΑΝΕΝΑ άλογο από τη φωτιά. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι ο κόσμος της Ελληνικής Ιππασίας είναι ενωμένος και αποτελεσματικός στα δύσκολα, όπως επίσης αποδεικνύεται ακόμα μια φορά η τεράστια σημασία του Εθνικού κέντρου ιππασίας ΟΚΙΜ για το άθλημά μας και τη χώρα. 

Η ΕΟΙ θα παραμείνει σε επιφυλακή μέχρι να τελειώσει αυτή η καταστροφή, αλλά και μετά για να βοηθήσει τα σωματεία στην αποκατάσταση των ζημιών τους. 

Η Ελληνική Ιππασία θα περάσει και αυτή τη δυσκολία ενωμένη και δυνατή».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή