Πυρκαγιές: Στη διάθεση των πυροπλήκτων δομές της Εκκλησίας

Πυρκαγιές: Στη διάθεση των πυροπλήκτων δομές της Εκκλησίας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διάθεση της πολιτείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των άλλων αρμόδιων αρχών έθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος τις κοινωνικές και τις φιλανθρωπικές δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ιδιαίτερα μάλιστα τις κατασκηνώσεις στον Αυλώνα Αττικής και το Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας στο λεκανοπέδιο Αττικής

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνει έκκληση προς όλους τους μητροπολίτες και προς όλες τις ιερές μονές των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές να συνδράμουν με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο στην ανακούφιση των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. 

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε χθες στις μητροπόλεις επείγουσα εγκύκλιο, ζητώντας να υπάρξει άμεση επικοινωνία με την κάθε περιφέρεια στην οποία ευρίσκεται κάθε μητρόπολη, προκειμένου να ενημερώσει για τον αριθμό των κλινών τις οποίες μπορεί να διαθέσει για την προσωρινή φιλοξενία των πυρόπληκτων σε εκκλησιαστικούς χώρους και ιδρύματα (κατασκηνώσεις, οικοτροφεία, ιερές μονές κ.λπ.).

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε ήδη εντολή στον γενικό διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα να αναλάβει η ΜΚΟ τη σίτιση και την κάλυψη όλων των λοιπών άμεσων αναγκών των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας (τηλεφωνικό κέντρο «Αποστολής»: 213-01.84.400).

Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής τονίζεται ότι «ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους άνδρες και προς όλες τις γυναίκες των Δυνάμεων Πυρόσβεσης και της Αστυνομίας, καθώς και προς όλους τους πολυάριθμους εθελοντές για τη μάχη που δίνουν, με αυταπάρνηση και με αυτοθυσία, τις τελευταίες ημέρες απέναντι στην πύρινη λαίλαπα». 

Την ίδια ώρα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν συνολικό ποσό 40.000 ευρώ ως συμβολή στην υποστήριξη των πληγέντων. 

Επίσης, το ΕΜΠ έθεσε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών δωμάτια στις νέες φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, για προσωρινή διαμονή πυροπλήκτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή