Επίθεση αγνώστων σε τηλεοπτικό συνεργείο που κάλυπτε τις πυρκαγιές στην Αττική

Επίθεση αγνώστων σε τηλεοπτικό συνεργείο που κάλυπτε τις πυρκαγιές στην Αττική

Στις δύο τα ξημερώματα άγνωστοι επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο (OPEN) και προκάλεσαν ζημιές στον εξοπλισμό και το αυτοκίνητο των δημοσιογράφων και των τεχνικών του σταθμού, ενώ χτύπησαν στο πρόσωπο τον ρεπόρτερ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δύο τα ξημερώματα άγνωστοι επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο (OPEN) και προκάλεσαν ζημιές στον εξοπλισμό και το αυτοκίνητο των δημοσιογράφων και των τεχνικών του σταθμού, ενώ χτύπησαν στο πρόσωπο τον ρεπόρτερ.

Το περιστατικό έγινε σε λίγα μέτρα απόσταση από το μπλόκο της αστυνομίας, με τους παθόντες να καταγγέλλουν ότι κανείς από τους ενστόλους που βρίσκονταν στο σημείο δεν παρενέβη προκειμένου να σταματήσει η επίθεση ή ακόμα περισσότερο να συλλάβει τους δράστες.

Η έρευνα για το συμβάν ανετέθη στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δράστες έφεραν διακριτικά της ΑΕΚ. Πληροφορία που πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες των ίδιων των δημοσιογράφων και τεχνικών που δέχτηκαν την επίθεση. 

Οι τελευταίοι περιγράφουν ότι οι δράστες στη διάρκεια της επίθεσης έβριζαν και μιλούσαν για «τσοντοκάναλα», ενώ κατηγορούσαν τους δημοσιογράφους για την κάλυψη του αντιεμβολιαστικού κινήματος λέγοντάς τους «μας λέτε ψεκασμένους». Τα παραπάνω κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες προέρχονται από ακροδεξιές ομάδες που έχουν πάει στην περιοχή με την ιδιότητα των εθελοντών. 

Και πράγματι σε λογαριασμούς και κλειστές ομάδες που διατηρούν τα κοινωνικά δίκτυα και άλλες εφαρμογές τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημοσιοποιούν φωτογραφίες τους από το μέτωπο της πυρκαγιάς καθώς και συνθήματα όπως «ποιος θα σβήσει τώρα τη φωτιά, τα εμβόλια, οι αύρες ή τα μπατσικά;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή