Η συνδρομή της ΕΤΑΔ σε πυρόπληκτους πολίτες και ζώα

Η συνδρομή της ΕΤΑΔ σε πυρόπληκτους πολίτες και ζώα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου υνδράμει από την πρώτη στιγμή διαθέτοντας σε συνεργασία με όλους τους φορείς υποδομές, εγκαταστάσεις, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό της, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και προστασία σε πυρόπληκτους πολίτες, παιδιά και οικογένειες, αλλά και στα πυρόπληκτα ζώα που πρέπει να μεταφερθούν σε ασφαλή καταφύγια». 

«Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΤΑΔ ΑΕ έχει θέσει στη διάθεση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υποδομές και εγκαταστάσεις της εταιρείας εντός της ευρύτερης περιοχής της Αττικής και άλλων πυρόπληκτων περιοχών, τις οποίες και παραχωρούμε, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο κριθεί αναγκαίο, ως χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

Παράλληλα, είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουν με εθελοντές-μέρος του προσωπικού μας, αλλά και με κάθε άλλο υλικό μέσο (φύλαξη, περίφραξη κτλ.), έτσι ώστε να καλύψουμε, σύμφωνα με τις ανάγκες, και σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τις οργανώσεις προστασίας ζώων, τις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς και ασφαλούς παραμονής των πυρόπληκτων ζώων σε κατάλληλους χώρους. 

Επίσης, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, εκκενώθηκαν άμεσα όλοι οι ιππικοί όμιλοι στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και τα ζώα (αθλητικά άλογα, πόνι και γαϊδουράκια) μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, στο ακίνητο που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.

Παράλληλα, χτες στη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης πυρόπληκτων πολιτών στο μέτωπο της Εύβοιας, άνοιξαν οι εγκαταστάσεις στις Ιαματικές Πηγές Αιδηψού, παρέχοντας στη διάρκεια της νύχτας ασφαλή φιλοξενία σε περισσότερους από 100 πυρόπληκτους πολίτες, ανάμεσα τους οικογένειες με παιδιά, αλλά και ευάλωτες ομάδες ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Στη διάρκεια της νύχτας, το προσωπικό μας, με την υποστήριξη εθελοντών της περιοχής, προσέφερε κάθε δυνατή μέριμνα σε όλα άτομα, έως ότου μεταφερθούν σε νέους χώρους φιλοξενίας (ξενοδοχειακές μονάδες) σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ή στα σπίτια τους με την αρωγή των όμορων Δήμων στις περιπτώσεις που αυτό κρίθηκε ασφαλές και εφικτό. Το προσωπικό των Ιαματικών Πηγών Αιδηψού και της ΕΤΑΔ παραμένει σε ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθεί σε νέες ανάγκες φιλοξενίας πυρόπληκτων ατόμων της περιοχής, όπως αυτό απαιτηθεί.

Επιπλέον, προσωρινή φιλοξενία παρασχέθηκε χτες στη διάρκεια εκκένωσης κατασκηνώσεων σε πυρόπληκτες περιοχές. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 200 παιδιά μεταφέρθηκαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά και φιλοξενήθηκαν σε δωμάτια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μέχρι ότου τα παραλάβουν με ασφάλεια οι οικογένειες τους».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή