Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπυρώσεις απειλούν τις περιοχές Βίλλια και Δούκας

Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπυρώσεις απειλούν τις περιοχές Βίλλια και Δούκας

Αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, στις περιοχές Βίλλια και Δούκας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πυροσβέστες στην Ηλεία δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. «Αναζωπυρώσεις πύρινων μετώπων σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει», ανέφερε στο ΑΠΕ / ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, «έχει σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, «είναι σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια, διότι αν επεκταθεί προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα “βρει” δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί».

Τέλος, όπως δήλωσε ο Βασίλης Γιαννόπουλος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «υπάρχει άλλη μία αναζωπύρωση στην περιοχή Δούκας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να την αντιμετωπίζουν, προκειμένου να μην προχωρήσει προς την περιοχή Νεράιδα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή