Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της σύλληψης καταζητούμενου για τρομοκρατία

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της σύλληψης καταζητούμενου για τρομοκρατία

Εντοπίστηκε έπειτα από ληστεία στη Θεσσαλονίκη. Διώκεται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη χθες ο 48χρονος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης διωκόμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., λίγη ώρα ύστερα από ληστεία που είχε πραγματοποιήσει σε υποκατάστημα της Alpha Bank, στην περιοχή «Ρετζίκι» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος υπό την απειλή ενός καλάσνικοφ ακινητοποίησε τους υπαλλήλους της τράπεζας και άρπαξε από τα ταμεία 8.500 ευρώ. 

Κατά τη διαφυγή του υποχρέωσε τον διευθυντή του υποκαταστήματος να τον ακολουθήσει προκειμένου, σε περίπτωση που στο σημείο είχε φτάσει η αστυνομία, να καταφέρει να διαφύγει. Αρχικά επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, η οποία όπως προέκυψε είχε κλαπεί στις αρχές Αυγούστου από τη Θεσσαλονίκη. Περίπου 100 μέτρα πιο μακριά την εγκατέλειψε σε μια προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του και επιβιβάστηκε σε ένα παλιό Nissan Micra, που είχε επίσης κλαπεί προ εβδομάδων και αυτό από τη Θεσσαλονίκη. Για τη ληστεία όπως επίσης και για το δρομολόγιο της διαφυγής του 48χρονου ενημερώθηκε η Αμεση Δράση και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Πηγές της «Κ» αναφέρουν ότι οι ένστολοι δεν τον αναγνώρισαν και χρειάστηκε ο ίδιος να τους αποκαλύψει την ταυτότητά του και να τους επισημάνει ότι διώκεται για τρομοκρατία. Τη δικογραφία για το συμβάν σχημάτισε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την Αντιτρομοκρατική πάντως να πραγματοποιεί έρευνες για το κρησφύγετό του, καθώς και τυχόν άτομα που του είχαν παράσχει υποστήριξη το διάστημα που καταζητείτο.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα στην Αντιτρομοκρατική είχαν φτάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 48χρονος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Μόλις προ ημερών μάλιστα, έπειτα από πληροφορίες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, είχε συλληφθεί άτομο που διέπραττε ληστείες σε ψιλικατζίδικα της Θεσσαλονίκης. 

Η Αντιτρομοκρατική ενεπλάκη αρχικά στην υπόθεση καθότι ο δράστης των ληστειών αντιμετώπιζε πρόβλημα στο αριστερό του πόδι, όπως ακριβώς και ο διωκόμενος Χατζηβασιλειάδης. Πριν από ενάμιση χρόνο εξάλλου, στη διάρκεια απόπειρας ληστείας σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό, είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο πόδι ύστερα από λάθος χειρισμό του καλάσνικοφ που κρατούσαν μαζί με τον συνεργό του. Ο τελευταίος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα, ενώ στο περιθώριο εκείνης της έρευνας είχαν βρεθεί τα καλάσνικοφ «σφραγίδα» της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή