Πλατεία Συντάγματος: Ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση

Πλατεία Συντάγματος: Ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν σήμερα οι προπαρασκευαστικές εργασίες (περίφραξη εργοταξίου) της ανακατασκευής και ανάπλασης της κάτω Πλατείας Συντάγματος, που οριοθετούν οι οδοί Φιλελλήνων, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες ανάπλασης, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν ως έχουν οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και η εξυπηρέτηση των επιβατών των ΜΜΜ από τις υφιστάμενες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ και τις υφιστάμενες στάσεις. Επίσης έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής διέλευση των ανθρώπων που κινούνται, εργάζονται και κάνουν τα ψώνια τους στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, ειδικές μέριμνες έχουν ληφθεί για την εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα που βρίσκονται στο μέτωπο της κάτω Πλατείας.

Διαβάστε ακόμη: Μπακογιάννης: Σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος

«Ο Δήμος Αθηναίων προχωρεί βήμα, βήμα στην άρτια μελετημένη, σχεδιασμένη και πλήρως συντεταγμένη, περιβαλλοντική, λειτουργική και αισθητική βελτίωση του δημόσιου χώρου. Το πέρασμα από τη φάση της πιλοτικής εφαρμογής στις μόνιμες παρεμβάσεις του Μεγάλου Περιπάτου συνεπάγεται και το πέρασμα στην εφαρμογή λύσεων για τα προβλήματα και της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και είναι πλέον εμφανή με δραματικό τρόπο. Με αυτές τις παρεμβάσεις, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η μοναδική φυσιογνωμία της καρδιάς της πόλης», τονίζεται στην ανακοίνωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή