Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 9 αδικήματα σε βάρος του συλληφθέντα για τρομοκρατία

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 9 αδικήματα σε βάρος του συλληφθέντα για τρομοκρατία

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος συνελήφθη χθες ως δράστης ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ρετζίκι, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 48χρονος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος καταζητούνταν από τις Αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και συνελήφθη χθες ως δράστης ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ρετζίκι, οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για 9 αδικήματα και παραπέμφθηκε στην Ε’ τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων (διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας – οπλοκατοχής, οπλοκατοχή – οπλοφορία – οπλοχρησία), κλοπή με διάρρηξη κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση επιβλαβών παρενοχλήσεων και απείθεια.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 48χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν από περίπου 1,5 χρόνο, όταν συνελήφθησαν δύο άλλα μέλη της οργάνωσης μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Χολαργό.

Το χρονικό της σύλληψης

Η ληστεία στην Alpha Bank το μεσημέρι της Δευτέρας «πρόδωσε» και τα τελευταία ίχνη του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στη Θεσσαλονίκη. Ο 48χρονος προχώρησε μόνος του στη ληστεία και με την απειλή καλάσνικοφ κατάφερε να αποσπάσει 8.275 ευρώ.

Αμέσως μετά βγήκε από το υποκατάστημα και επιβιβάστηκε σε μία μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από την πόλη της Θεσσαλονίκης, την οποία και εγκατέλειψε επιβιβαζόμενος σε όχημα, επίσης κλεμμένο. Σε έρευνα που ακολούθησε, κατασχέθηκαν τα χρήματα που προέρχονταν από τη ληστεία, ενα καλάσνικοφ, 30 φυσίγγια και ένας ασύρματος.

Ο 48χρονος φέρεται να αποκάλυψε μόνος του την ταυτότητα λέγοντας: «Είμαι ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης και είναι διωκόμενος για τρομοκρατία».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή