Η υποχώρηση του καύσωνα έφερε καταιγίδες – Η πρόβλεψη της Πέμπτης

Η υποχώρηση του καύσωνα έφερε καταιγίδες – Η πρόβλεψη της Πέμπτης

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Στο Λεκανοπέδιο, ο ουρανός σκοτείνιασε λίγο μετά τις 6:00 μμ και ακολούθησε πρόσκαιρη μπόρα.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Στο Λεκανοπέδιο, ο ουρανός σκοτείνιασε λίγο μετά τις 6:00 μμ και ακολούθησε πρόσκαιρη μπόρα.

Διαβάστε ακόμη: Μeteo: Αλλάζει από σήμερα ο καιρός – Καταιγίδες στην Εύβοια την Πέμπτη

Εντονότερα ήταν τα φαινόμενα στη Φθιώτιδα όπου, σύμφωνα με τοπικά μέσα, χαλαζόπτωση έπληξε χωριά της Υπάτης και σημειώθηκαν βροχές σχεδόν σε όλη την έκταση του νομού.

 

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού σημειώθηκε γενικότερα το απόγευμα στη Μακεδονία. Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε στην πόλη της Καβάλας (για δεύτερη ημέρα) όπου αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν μέσα σε λίγα λεπτά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 14 κλήσεις για άντληση υδάτων και πέντε για κοπές δέντρων. Στη Δράμα έγιναν 16 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Κακοκαιρία με ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι και δυνατούς ανέμους έπληξε και την Δράμα.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Ημαθίας και της Χαλκιδικής, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα. 

 

Η υπηρεσία πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου προέβλεπε τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, σημειώνοντας ότι η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών θα συνοδευτεί από την ανάπτυξη καταιγίδων αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας το απόγευμα της Τετάρτης 11/08 (με τοπικές χαλαζοπτώσεις) και αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08 στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά, ενώ τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η υποχώρηση του καύσωνα έφερε καταιγίδες – Η πρόβλεψη της Πέμπτης-1

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Η υποχώρηση του καύσωνα έφερε καταιγίδες – Η πρόβλεψη της Πέμπτης-2

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή